Παιδεία|01.12.2022 06:45

Ευκαιρίες για επιπλέον προνόμια δίνει το Δημοκρίτειο Θράκης σε φοιτητές από μετεγγραφή ή με ειδικές ανάγκες - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Νικολίτσα Τρίγκα

Όπως ανακοίνωσε το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης και οι φοιτητές που θα εγγραφούν στο ίδρυμα από μετεγγραφή ή ως εισαγόμενοι με ειδικές κατηγορίες για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 μπορούν να υποβάλουν αίτηση για σίτιση και στέγαση ηλεκτρονικά στην εφαρμογή estia.duth.gr. Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με τους προσωπικούς κωδικούς των φοιτητών, που θα παραλάβουν με την εγγραφή τους και τους οποίους θα χρησιμοποιούν για την είσοδό τους σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Μετά την υποβολή της αίτησής, θα λάβουν μήνυμα επιβεβαίωσης. Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για στέγαση προπτυχιακών φοιτητών, θα είναι από 02/12/2022 έως και 09/12/2022.

Οι αιτήσεις για την παροχή δωρεάν στέγασης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σε ηλεκτρονική μορφή (αρχεία pdf) μεγέθους έως 2ΜΒ . Η ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης της αίτησης ανήκει εξ ολοκλήρου στον αιτούντα και καμία παρέμβαση στην αίτηση δεν γίνεται από το αρμόδιο τμήμα.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

  • Αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής ταυτότητας ή αντίγραφο διαβατηρίου, προκειμένου για αλλοδαπούς μαζί με άδεια παραμονής.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν λάβει γνώση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Φοιτητικών Εστιών (ΦΕΚ Β’ 5110/31/12/2019) και ότι τον αποδέχονται.
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας του τελευταίου φορολογικού έτους α) των γονέων και β) του/της ιδίου/ας του/της φοιτητή/τριας. (Εάν ο/η φοιτητής/τρια δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση, καταθέτει υπεύθυνη δήλωση.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από την αρμόδια δημοτική ή κοινοτική αρχή (τελευταίου εξαμήνου).
  • Υπεύθυνη δήλωση για τη μόνιμη κατοικία του/της ιδίου/ας και της οικογένειάς του/της.
  • Όσοι ενδιαφερόμενοι επικαλούνται λόγους υγείας, προσκομίζουν απόφαση από ΚΕΠΑ ή το εκάστοτε ισχύον σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας, όπου προσδιορίζεται το ποσοστό αναπηρίας και η οποία είναι σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
  • Αν υπάρχουν άλλα παιδιά στην οικογένεια όπου ανήκει ο/η φοιτητής/τρια τα οποία σπουδάζουν, θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος αδελφού ή αδελφής ενεργού/ής φοιτητή/τριας του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους
ειδήσεις τώραστέγασησίτισηφοιτητέςΘράκηΔημοκρίτειο Πανεπιστήμιο