Παιδεία|05.01.2023 06:45

Έρχονται υποτροφίες για φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτικής συγκεκριμένων περιοχών - Ποιοι οι δικαιούχοι και μέχρι πότε κατατίθενται οι αιτήσεις

Νικολίτσα Τρίγκα

Υποτροφίες σε φοιτητές ιατρικής του πανεπιστημίου Πάτρας και φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτικής οι οποίοι κατάγονται από τη Σύρο παρέχουν το πανεπιστήμιο John Hopkins και Κληροδότημα της Ερμούπολης και αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2022-23. Η πρώτη προκήρυξη υποτροφιών προέρχεται από το πασίγνωστο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ στο πλαίσιο της συνεργασίας που διατηρεί με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το τμήμα Ιατρικής με σκοπό την έρευνα και την κλινική άσκηση. Κατά την περίοδο της μετακίνησης τους οι φοιτητές θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί από το 5ο έτος φοίτησης και άνω, μεταπτυχιακοί φοιτητές ή υποψήφιοι διδάκτορες και να διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητα.

Για την υποβολή της αίτησης προς το πανεπιστήμιο της Πάτρας που ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξέρουν ότι: Είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί επικοινωνία των υποψηφίων με συγκεκριμένη κλινική ή εργαστήριο του πανεπιστημίου Johns Hopkins. Η επιλογή των υποτρόφων και η προβλεπόμενη χρηματοδότηση αναμένεται να κυμανθεί από 3.500 έως 7.000. Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να καταθέσουν την αίτηση στο ξένο πανεπιστήμιο, πριν από την τελική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του πανεπιστημίου Πάτρας η οποία θα ανακοινωθεί κατόπιν διεξαγωγής των συνεντεύξεων και της τελικής επιλογής των υποψηφίων. Κατόπιν θα καταθέσουν την αίτηση στο ξένο πανεπιστήμιο προκειμένου να λάβουν την επιστολή αποδοχής. Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν έως 12 Ιανουαρίου 2023. Στη συνέχεια θα κληθούν σε συνέντευξη από τα μέλη της επιτροπής της αρμόδιας επιτροπής μετά τη λήξη της προθεσμίας, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος. Περισσότερες πληροφορίες παρέχει το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Πάτρας (2610-997987).

Υποτροφίες για φοιτητές από τη Σύρο

Υποτροφίες για φοιτητές ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών παρέχει η διαχειρίστρια εταιρεία του Κληροδοτήματος Ιωάννη Παπίνη. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές πρέπει να σπουδάζουν αποκλειστικά την ειδικότητα ιατρού, νοσηλευτή ή βοηθού νοσηλευτή σε Ελλάδα ή το εξωτερικό. Η επιλογή θα γίνει με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια αλλά απαραίτητη προϋπόθεση να είναι Έλληνες πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι Σύρου. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στη γραμματεία της σχολής τους μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22810-82645 (εσωτ.11).

ιατρικήειδήσεις τώραΣύροςφοιτητέςΠάτραυποτροφίες