Παιδεία|23.03.2023 05:45

Ημέρες Καριέρας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Εκατοντάδες εταιρείες προσφέρουν θέσεις εργασίας στους φοιτητές

Νικολίτσα Τρίγκα

Μια μοναδική ευκαιρία να βρουν εργασία σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες θα έχουν φοιτητές και απόφοιτοι του πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη φετινή διά ζώσης διοργάνωση του Γραφείου Διασύνδεσης του Ιδρύματος, «Ημέρες Καριέρας 2023 – Skyrocket your career».

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις  31 Μαρτίου .Φέτος, η διά ζώσης εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο CAPSIS, Μοναστηρίου 16 στη Θεσσαλονίκη, όπου εκατοντάδες νέων θα συναντηθούν με εκπροσώπους 108 ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών, στους οποίους θα δώσουν συνεντεύξεις, επιδιώκοντας να επιλεγούν και να ξεκινήσουν την καριέρα τους με αφετηρία την πρώτη αυτή επαφή.

Οι θέσεις εργασίας που προσφέρουν οι εταιρείες είναι εκατοντάδες και αφορούν πλήρη ή μερική απασχόληση σε περιοχές, όπως η Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα, Κοζάνη κ.α . Οι «Ημέρες Καριέρας» είναι η μεγαλύτερη και δυναμικότερη δράση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με σκοπό τη διασύνδεση των νέων με την αγορά εργασίας, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1996. Αδιάψευστος μάρτυρας της επιτυχίας της διοργάνωσης είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι δυνητικοί εργοδότες, εταιρίες και φορείς, στηρίζουν τις «Ημέρες Καριέρας» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αξιολογώντας θετικά το συνολικό επίπεδο επαγγελματικής ετοιμότητας των φοιτητών και αποφοίτων,  πολλούς από τους οποίους εντάσσουν αμέσως στο ανθρώπινο δυναμικό τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τον ακόλουθο σύνδεσμο: Αιτήσεις Φοιτητών-Αποφοίτων (μόνον του Πανεπιστημίου Μακεδονίας), μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023. Αφού συμπληρωθούν οι αιτήσεις θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός των συνεντεύξεων, με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Γραφείο Διασύνδεσης στις 3,4 και 5 Απριλίου. Στην ηλεκτρονική σελίδα των Ημερών Καριέρας εμφανίζονται και οι εταιρίες που συμμετέχουν: https://careerservices.uom.gr/hmeres-karieras-2023-skyrocket-your-career.

Οι οδηγίες του πανεπιστημίου

Τις ημέρες των Συνεντεύξεων (27-28 Απριλίου 2023, 10:00-17:00):  Να μην ξεχάσω να έχω μαζί μου:

  • Το χαρτάκι με τα προγραμματισμένα ραντεβού, που πήρα από το Γραφείο Διασύνδεσης, o εκτυπωμένα βιογραφικά σημειώματα για τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις μου, o επιπλέον αντίγραφα του βιογραφικού μου (εφόσον θέλω να δώσω και άλλες συνεντεύξεις). 
  • Να φροντίσω να έχω προσεγμένη εμφάνιση και επαγγελματική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων.  Να βρίσκομαι στο χώρο των συνεντεύξεων (ξενοδοχείο Capsis, Μοναστηρίου 16, Θεσσαλονίκη) τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την κάθε προγραμματισμένη συνέντευξή μου.
  • Να ζητήσω από τη Γραμματεία της εκδήλωσης τυχόν κενά ραντεβού στο πρόγραμμα των εταιριών που συμμετέχουν, για να προγραμματίσω επιπλέον συνεντεύξεις (δεν υπάρχει περιορισμός).
  • Να επιδιώξω να δώσω όσο περισσότερες συνεντεύξεις μπορώ, ακόμη και με εταιρίες που δεν εντάσσονται ακριβώς στις επαγγελματικές επιλογές μου.
  • Να το δω ως μία ευκαιρία εξάσκησης στη διαδικασία της συνέντευξης και ως πρακτική ανάπτυξης επαγγελματικού δικτύου, το οποίο θα μπορώ να αξιοποιήσω και σε μελλοντικές προσεγγίσεις μου. 
  • Ακόμη και αν έχω προγραμματίσει όλες μου τις συνεντεύξεις σε μία ημέρα, να φροντίσω να παρευρίσκομαι στο χώρο της εκδήλωσης και τις δύο ημέρες διεκδικώντας περισσότερες ευκαιρίες συνάντησης με εκπροσώπους επιχειρήσεων.
  • Αφού ολοκληρώσω τις συνεντεύξεις μου να συμπληρώσω και να παραδώσω στη Γραμματεία της εκδήλωσης το ερωτηματολόγιο ανατροφοδότησης.
  • O προγραμματισμός των συνεντεύξεων θα γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία των υποψηφίων στις 3, 4 και 5 Απριλίου τις ώρες 08:00-18:00 στο Γραφείο Διασύνδεσης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραημέρες καριέραςθέσεις εργασίαςΠανεπιστήμιο Μακεδονίας