Παιδεία|08.09.2023 19:23

Κλειστά σχολεία: Πώς λήφθηκε η απόφαση για τη Θεσσαλία - Τις επόμενες ημέρες η καταγραφή των καταστροφών

Νικολίτσα Τρίγκα

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε ολόκληρη την περιφέρεια της Θεσσαλίας κοινοποίησε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση και, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ανακοινώνεται με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023».  

Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς υπάρχουν μεγάλες καταστροφές σε σχολικές μονάδες αλλά και γιατί πρέπει να γίνουν έλεγχοι των σχολείων σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Τις επόμενες ημέρες η καταγραφή των καταστροφών

Τις επόμενες ημέρες και με τη συνδρομή του υπουργείου Παιδείας θα γίνει καταγραφή των καταστροφών σε αίθουσες, εργαστήρια, βιβλία που είχαν αποθηκευτεί για να δοθούν στους μαθητές την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής, αναλώσιμα κ.α.

Ιδιαίτερα για τα βιβλία εφόσον έχουν καταστραφεί σε κάποια σχολεία θα πρέπει να σταλθούν καινούργια πακέτα και επίσης να εφοδιαστούν μαθητές και εκπαιδευτικοί με υπολογιστές για την περίπτωση που τα προβλήματα είναι αξεπέραστα σε κάποιες σχολικές μονάδες και υπάρξει ανάγκη να προχωρήσουν σε μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση είναι ακόμη θολή και τις επόμενες μέρες θα πρέπει να ανακοινωθούν μέτρα στήριξης των μαθητών (και με ψυχολόγους), των εκπαιδευτικών αλλά και των πολιτών. Οι διευθυντές εκπαίδευσης επισημαίνουν ότι από τη στιγμή, που ολόκληρες περιοχές είναι θαμμένες κάτω από τόνους νερού και λάσπης δεν είναι εφικτό να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «θεωρεί αυτονόητη την ανάγκη να αναβληθεί η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της Μαγνησίας, μέχρι να ελεγχθούν τα σχολεία και κυρίως μέχρι να αποκατασταθούν  οι προϋποθέσεις ομαλής μετάβασης από και προς τα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προς το παρόν προέχει η ζωή και η κάλυψη επιβιωτικών συνθηκών».

κακοκαιρίασχολείακακοκαιρία Danielειδήσεις τώραΘεσσαλία