Παιδεία|01.11.2023 19:11

Αγωγή Πιερρακάκη κατά καθηγητών - Ζητά να κριθεί παράνομη η απεργία της ΟΛΜΕ

Νικολίτσα Τρίγκα

Τα «χνάρια» της Νίκης Κεραμέως ακολουθεί και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης προκειμένου να σταματήσει τις απεργίες των εκπαιδευτικών. Και ο κ. Πιερρακάκης όπως και η πρώην υπουργός κατέθεσε σήμερα αγωγή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική, η κηρυχθείσα από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ απεργία αποχή από μέντορες και συντονιστές.

Η υπόθεση ήδη εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, καθώς σήμερα Τετάρτη, στις 10:05 το πρωί, δικηγόρος του υπουργείου Παιδείας κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, κατά της ΟΛΜΕ. Το δικόγραφο παραδόθηκε λίγο αργότερα (11:10 πμ) στα γραφεία της ΟΛΜΕ και η υπόθεση προχώρησε για την εκδίκασή της στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η διαδικασία των αγωγών κατά των εκπαιδευτικών έγινε πλέον «καθεστώς» καθώς η πρώην υπουργός κυρία Κεραμέως μέσα σε 4 χρόνια είχε καταφύγει στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών πάνω από 5 φορές για διάφορους λόγους και κυρίως για τα θέματα της αξιολόγησης αλλά και για την άρνηση να λάβουν μέρος στις εξετάσεις των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών της λεγόμενης «Ελληνικής Pisa».

Όλες οι αγωγές είχαν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές και πάντα το υπουργείο Παιδείας κατηγορούσε τους εκπαιδευτικούς και τις συνδικαλιστικές ενώσεις ότι αυθαίρετα αποπειρώνται να καταργήσουν στην πράξη, αρνούμενες διαρκώς την οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης και ότι στρέφονται κατά της εφαρμογής ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου. Από την άλλη πλευρά οι εκπαιδευτικοί κατηγορούσαν το υπουργείο Παιδείας ότι αμφισβητεί ευθέως κάθε δυνατότητα των εργαζομένων να κάνουν απεργία και ότι επιχειρεί, με τη συνδρομή της «αμερόληπτης» δικαιοσύνης, να αφαιρέσει το κατακτημένο λαϊκό δικαίωμα στον συλλογικό αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

καθηγητέςειδήσεις τώρααπεργίαΚυριάκος ΠιερρακάκηςΟΛΜΕ