Παιδεία|10.01.2024 08:18

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Δείτε σε ποιες περιοχές της χώρας

Newsroom

Πολλά είναι τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά σήμερα λόγω της κακοκαιρίας που επελαύνει στη χώρα μας ενώ μερικά θα ανοίξουν αργότερα για την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σαμοθράκη και Πυλαία

Ειδικότερα στην απόφαση να μη λειτουργήσουν και σήμερα Τετάρτη τα σχολεία της Σαμοθράκης προχώρησε ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο ακριτικό νησί.

Την ίδια ώρα κλειστά θα παραμείνουν και τα συστεγαζόμενα 2ο νηπιαγωγείο και 4ο δημοτικό σχολεία της Πυλαίας. Από το πρωί της Κυριακής συνεργεία του δήμου εργάζονται αδιάκοπα στον χώρο του σχολείου για την ομαλοποίηση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, συνεργαζόμενα και με τα συνεργεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την επαναλειτουργία του φυσικού αερίου. Το τελευταίο είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα για την επαναλειτουργία του σχολείου που πρέπει να θερμανθεί.

Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λάρισα

Την αναστολή τριών σχολικών μονάδων της Λάρισας λόγω έκτακτης βλάβης στο σύστημα θέρμανσης αποφάσισε με σχετικές ανακοινώσεις ο Δήμος Λαρισαίων. Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής:

  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
  • Ειδικό Νηπιαγωγείο Λάρισας
  • ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ Δήμου Λαρισαίων

Η αναστολή λειτουργίας ισχύει μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2024.

Ποια σχολεία θα ανοίξουν αργότερα

Μια ώρα αργότερα θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Πρεσπών

Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών Γιώργου Στεργίου, σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πρεσπών θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Δήμος Εορδαίας

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για την ασφάλεια των μαθητών, σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, θα λειτουργήσουν στις 09:15.

Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ θα γίνει στις 19:15.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Κοζάνης

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας, με απόφαση του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Κοζάνης, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15, σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024.

Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ, σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 θα γίνει στις 20:00.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

χιόνιασχολείαειδήσεις τώρακακοκαιρίακλειστά σχολεία