Παιδεία|14.01.2024 06:45

Ευκαιρία για σπουδές: Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε δεκάδες υποτροφίες από το Ίδρυμα Ωνάση - Όλα τα δικαιολογητικά

Νικολίτσα Τρίγκα

Τις νέες υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 ανακοίνωσε το ίδρυμα Ωνάσης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση των πτυχιακών σπουδών των ενδιαφερομένων έως το αργότερο την παραπάνω ημερομηνία.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις υποτροφίες 

Το ίδρυμα καλεί τους ενδιαφερόμενους να μελετήσουν προσεκτικά το κείμενο της Ανακοίνωσης Υποτροφιών που περιγράφει τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης υποτροφιών, τις ειδικεύσεις και τα επίπεδα σπουδών. Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση πρέπει να δημιουργήσουν προσωπικό λογαριασμό στο Onassis Directory και να περάσουν με επιτυχία το αρχικό στάδιο υποβολής αίτησης, για να μπορέσουν να συμπληρώσουν την αίτηση και να ανεβάσουν σταδιακά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών.

Η ηλεκτρονική αίτηση μπορεί να υποβληθεί επιτυχώς μόνο αν συνοδεύεται από τα αντίστοιχα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-20251 θα χορηγηθούν: Έως 70 υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Εξωτερικό. \

Έως 10 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, σε επιλεγμένους επιστημονικούς κλάδους και ειδικεύσεις, εφόσον υπάρξουν υποψηφιότητες στις προκηρυσσόμενες ειδικεύσεις και πληρούνται οι σχετικοί όροι και προϋποθέσεις, σε όσους έχουν ελληνική ιθαγένεια ή/και εθνικότητα ή έχουν αποφοιτήσει από ελληνικό πανεπιστήμιο και είναι κάτοχοι απολυτηρίου Ελληνικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν νόμιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα.

Για σπουδές πλήρους παρακολούθησης στον τόπο σπουδών, εκτός εάν λόγω συνθηκών ανωτέρας βίας ή δημόσιας υγείας προκρίνεται από το Πανεπιστήμιο η εξ αποστάσεως φοίτηση. Ημερομηνία έναρξης από 1/9/2024 ή 1/10/2024 και εξής και σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών. Οι υποτροφίες δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Σημειώνεται ότι οι Ελληνοκύπριοι και οι Έλληνες ομογενείς θα πρέπει να επιλέξουν στο πεδίο της Εθνικότητας: «Ελληνική». Σπουδές στην Ελλάδα: Επιστημονικοί κλάδοι και Ειδικεύσεις, Ειδική Αγωγή, Σχολική Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, Αστικός Σχεδιασμός, Περιβαλλοντική Μηχανική και Τεχνολογία & Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών, Αναλυτική Μεγάλων Δεδομένων, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ναυτιλιακή Διοικητική, Οικονομικά & Διοίκηση της Υγείας, Μοριακή Βιοϊατρική και Βιοκαινοτομία & Ιατρική Βιοτεχνολογία, Εντατική θεραπεία (Ιατρική &, Νοσηλευτική φροντίδα).

Πού θα κάνετε τις αιτήσεις 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: 29 Φεβρουαρίου 2024.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την Ανακοίνωση Υποτροφιών, τους σχετικούς όρους και τα δικαιολογητικά, ανατρέξετε στην Προκήρυξη, στις Συχνές Ερωτήσεις και στον Κανονισμό Υποτροφιών, ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Υποτροφιών, μέσω email στη διεύθυνση scholarship.applications@onassis.org ή στα τηλέφωνα (+30) 2103713053, -054, -055, -056, -057.

υποτροφίεςφοιτητέςΊδρυμα Ωνάσηειδήσεις τώρα