Παιδεία|03.03.2024 06:45

Πανεπιστήμια Κύπρου: Οι σπουδές για μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα

Νικολίτσα Τρίγκα

Σε εκστρατεία ενημέρωσης προχωρούν αυτή την περίοδο τα πανεπιστήμια της Κύπρου προκειμένου να μάθουν οι Έλληνες φοιτητές και κυρίως οι μαθητές του λυκείου, για τις σπουδές τις οποίες μπορούν να κάνουν σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Από την πλευρά των Ελλήνων μαθητών και των οικογενειών τους υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τις σπουδές στο νησί τόσο στα δημόσια ΑΕΙ όσο και στα ιδιωτικά.

Η ενημέρωση θα γίνει στην Κύπρο και στην Ελλάδα σε εκδηλώσεις, οι οποίες θα γίνουν το επόμενο διάστημα, σε Αθήνα, Ιωάννινα και Κέρκυρα. Εκπρόσωποι των ιδρυμάτων θα ενημερώσουν για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα, τη διαμονή, τη συμπλήρωση της αίτησης, τις υποτροφίες και ό,τι άλλο σας ενδιαφέρει και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Στην Αθήνα η έκθεση θα γίνει Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 (10:00-13:00 και 15:00-19:00) στην Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας. Στα Ιωάννινα Δευτέρα 1η Απριλίου 2024.16:00-20:00 στο Ξενοδοχείο GRAND SERAI. Στην Κέρκυρα την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 και κατά τις ώρες 16:00-20:00 στο ξενοδοχείο CORFU PALACE.

Η «Ημέρα Γνωριμίας»

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου  προσκαλεί υποψήφιες/ους μεταπτυχιακές/ούς φοιτήτριες/ές και τις οικογένειές τους, καθώς και το ευρύτερο κοινό, στην «Ημέρα Γνωριμίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, μεταξύ των ωρών 14.00 και 19.00, στο Ισόγειο του Κτηρίου Συμβουλίου Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης,» στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά). Η Ημέρα Γνωριμίας θα περιλαμβάνει ενημερωτική έκθεση με σταθμούς πληροφόρησης, οι οποίοι θα είναι στελεχωμένοι από ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό των Σχολών, Τμημάτων και Διοικητικών Υπηρεσιών, για περαιτέρω ενημέρωση των επισκεπτών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, το χάρτη της Πανεπιστημιούπολης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της «Ημέρας Γνωριμίας» και τη σελίδα της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Facebook.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Γραφείο Εξυπηρέτησης της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο τηλέφωνο: 22 89 4044 ή μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου:  graduateschool@ucy.ac.cy.

Οι σπουδές στην Κύπρο

Η γλώσσα, η κοντινή απόσταση και το κύρος των ιδρυμάτων οδηγούν κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες στην Κύπρο προκειμένου να σπουδάσουν σε κάποιο από τα δημόσια ή ιδιωτικά πανεπιστήμια του νησιού. Οι θέσεις, που προφέρουν τα δημόσια ιδρύματα φυσικά δεν επαρκούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες και γι' αυτό ο κύριος όγκος των ενδιαφερόμενων κατευθύνεται στα ιδιωτικά ΑΕΙ, πληρώνοντας δίδακτρα τα οποίο κυμαίνονται ανάλογα με το πανεπιστήμιο αλλά και το τμήμα που θα επιλέξει κάποιος με τις σπουδές της Ιατρικής να είναι οι ακριβότερες. Επιλέγοντας να φοιτήσετε στην Κύπρο θα απολαύσετε τις υπηρεσίες και θα έχετε την υποστήριξη των Πανεπιστημίων σε θέματα:

  • Στέγασης & σίτισης
  • Προσωπικού ακαδημαϊκού συμβούλου
  • Οικονομικής βοήθειας
  • Συμμετοχής σε ομίλους τέχνης και αθλητισμού
  • Απόκτησης υποτροφιών
  • Στήριξης φοιτητών με ειδικές ανάγκες
  • Ευκαιριών εργοδότησης εντός και εκτός των πανεπιστημίων
  • Συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών

Αναγνώριση πτυχίων κυπριακών Πανεπιστημίων

Όλα τα πτυχία αναγνωρίζονται από το Ελληνικό κράτος μέσω του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).Θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πάνω από 100 κλάδους σπουδών , όπως Πληροφορική, Management, Marketing, Χρηματοοικονομικά, Λογιστική, Ναυτιλιακά, Νομική, Πολυτεχνικές Σχολές, Θετικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες, Αρχιτεκτονική, Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική κ.α. Οι σπουδές στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου (αλλά και στα ιδιωτικά) εξασφαλίζουν επαγγελματικά δικαιώματα αναγνωρισμένα στην Ελλάδα για τους αποφοίτους των τμημάτων των Πανεπιστημίων. Τα μαθήματα είναι στα Ελληνικά και δεν απαιτείται υποχρεωτικά να γνωρίζει απόφοιτος του λυκείου κάποια ξένη γλώσσα για να εισαχθεί. Αυτοί είναι και οι λόγοι που χιλιάδες Έλληνες δοκιμάζουν κάθε χρόνο την τύχη τους στα πανεπιστήμια της Κύπρου. Επίσης, κάθε χρόνο η Κυπριακή Κυβέρνηση παραχωρεί σε Ελλαδίτες φοιτητές, επτά (7) υποτροφίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και έξι (6) υποτροφίες για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ύψους €3.500 περίπου η κάθε µία, µε βάση τη βαθμολογία που επιτυγχάνουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

πανεπιστήμιαΚύπροςφοιτητέςειδήσεις τώραπανεπιστήμιο