Παιδεία|15.03.2024 20:15

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής ζητά η ΟΛΜΕ από την ΑΔΕΔΥ

Newsroom

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι εκπαιδευτικοί για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, παρά τις συνεχείς προσφυγές του Κυριάκου Πιερρακάκη στα δικαστήρια για να τη βγάλει παράνομη.

Σήμερα, την ίδια ώρα που συζητείται η αγωγή εναντίον της ΟΛΜΕ για να βγει ξανά παράνομη η απεργία)  η Ομοσπονδία των καθηγητών απέστειλε νέο αίτημα προς την ΑΔΕΔΥ να την επαναπροκηρύξει.

Επίσης το Δ.Σ. της ΔΟΕ συνεδρίασε χθες Πέμπτη 14/3 με θέμα τις εξελίξεις και αποφάσισε ομόφωνα την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής σε περίπτωση που κριθεί (ξανά) παράνομη. Η απεργία-αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ στις 8/3 και εναντίον της οποίας έγινε αγωγή από το ΥΠΑΙΘΑ (η 12η εναντίον των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση -εκδικάστηκε σήμερα)  είναι σε πλήρη ισχύ μέχρι να εκδοθεί και να επιδοθεί στην Ομοσπονδία η (μάλλον αρνητική) απόφαση του δικαστηρίου για τη νομιμότητά της. Αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδοθεί απόφαση.

Η επιστολή της ΟΛΜΕ στην ΑΔΕΔΥ

Στις 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση του αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης με την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής.
Όπως γνωρίζετε, το υπουργείο Παιδείας προσέφυγε εκ νέου εναντίον της απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η εκδίκαση είναι σήμερα.
Κατόπιν τούτων, σας παρακαλούμε να προκηρύξετε απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων, συμπεριλαμβανομένων και των Πρότυπων και Πειραματικών.

εκπαιδευτικοίειδήσεις τώραΑΔΕΔΥαπεργία