Λαύριο: Σε αναστολή άσκησης καθηκόντων ο καθηγητής που έδινε ομοφοβικό φυλλάδιο σε μαθητές
NewsroomΣε αναστολή άσκησης καθηκόντων τίθεται ο εκπαιδευτικός που μοίρασε το φυλλάδιο με τις ομοφοβικές αναφορές σε μαθητές σε σχολείο στο Λαύριο, κάτι που προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Σύμφωνα με διαρροή από του υπουργείο Παιδείας, ο εκπαιδευτικός τέθηκε σε αναστολή άσκησης καθηκόντων αφού παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.
«Τα σχολεία είναι χώροι εκπαίδευσης, φιλίας, σεβασμού και αλληλεγγύης. Η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει να σέβεται και να προωθεί αυτές τις αρχές», ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας.
Το φυλλάδιο που προκάλεσε σάλο
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι μαθητές στους γονείς τους, ο καθηγητής που μοίρασε το εν λόγω φυλλάδιο είναι φιλόλογος, ωστόσο καλύπτει το μάθημα των θρησκευτικών. Παράλληλα, φέρεται να έκανε κήρυγμα μίσους εντός της αίθουσας, με το περιστατικό να γίνεται άμεσα γνωστό στην κοινωνία του Λαυρίου.
Ήδη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, τόσο από μαθητές και μαθήτριες, όσο και από γονείς, αφού το περιεχόμενο του φυλλαδίου περιέχει ομοφοβικά στερεότυπα, αλλά και βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Σημειώνεται ότι ερευνάται η εγκυρότητα των καταγγελιών των μαθητών, ωστόσο το κείμενο μίσους έχει μοιραστεί σε όλους, με την τοπική κοινωνία του Λαυρίου να είναι ανάστατη.
- Σφοδρή επίθεση Τραμπ στο Ιράν: «Τέλος το καλό παιδί» - Στέλνει διαπραγματευτές στο Πακιστάν
- Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής - Το χρονικό της υπόθεσης
- «Θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Μυρτώς
- Ο Μακρόν στην Αθήνα: Ανανεώνεται η συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας σε ασφάλεια, άμυνα - Τι θα συζητήσουν με Μητσοτάκη