Πανελλαδικές 2025: Σε ποια μαθήματα «πάτωσαν» οι υποψήφιοι στις εξετάσεις
Νικολίτσα ΤρίγκαΗ ανακοίνωση των βαθμολογιών για τους υποψήφιους, που έλαβαν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις δεν έφερε τεράστιες διαφοροποιήσεις από τα προηγούμενα χρόνια όσο αφορά στις επιδόσεις των μαθητών καθώς για μια ακόμη φορά τα ποσοστά των γραπτών που πήραν βαθμούς κάτω της βάσης είναι εξαιρετικά υψηλά.
Φέτος οι μαθητές πάτωσαν στα μαθηματικά σε ποσοστό που φτάνει κοντά στο 60% (59.12%), βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση. Στη Φυσική οι μισοί υποψήφιοι πήραν βαθμό κάτω από το 10 (το 50%) . Στα αρχαία το 47.69% κι στην ιστορία το 53.31%. Σε γενικές γραμμές πάντως οι υποψήφιοι έγραψαν καλύτερα από πέρυσι σε Ιστορία, Λατινικά και Φυσική και χειρότερα από πέρυσι σε Αρχαία, Χημεία και Μαθηματικά.
Όπως προκύπτει από τα στατιστικά που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, οι περισσότεροι υποψήφιοι «συνωστίζονται» σε βαθμολογίες από 13 έως 15 ενώ ο αριθμός των «άριστων» μαθητών είναι απογοητευτικά χαμηλός. Για παράδειγμα στα Αρχαία Ελληνικά από τους 19.520 υποψήφιους βαθμούς 19-20 πήραν μόνο 76 άτομα! Στη Νεοελληνική Γλώσσα από το τους 77.703 υποψήφιους 19-20 πήραν μόνο 42 άτομα και 18 -19 πήραν μόλις 627 μαθητές. Συνολικά για το 2025 στις εξετάσεις προσήλθαν 88.637 υποψήφιοι εκ των οποίων οι 73.941 από τα Γενικά Λύκεια και οι 14.696 από τα ΕΠΑΛ.
ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ: Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2025 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα με συμμετοχή σε τουλάχιστον δυο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:
- Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
- Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό
- Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις