Εθνικό απολυτήριο: Έρχεται κατάργηση των πανελληνίων; Τι απάντησε η Ζαχαράκη
NewsroomΣε διευκρινίσεις για το εθνικό απολυτήριο, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2025, προχώρησε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας και σε ερώτηση για το μέλλον των πανελληνίων εξετάσεων.
Το εθνικό απολυτήριο φέρνει κατάργηση των πανελληνίων;
Η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανέφερε πως ένα από τα σενάρια που συζητείται αναφορικά με την εισαγωγή στα πανεπιστήμια είναι και η κατάργηση των πανελληνίων, αν αυτό δεν είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης: «Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για κατάργηση των Πανελλαδικών για τα παιδιά που είναι τώρα στο Λύκειο ή στη Γ’ Γυμνασίου. Δεν είναι κάτι που θα αλλάξει την καθημερινότητά τους ή την προοπτική τους. Είναι ένα από τα σενάρια η κατάργησή τους. Αυτή τη στιγμή δεν έχει συζητηθεί η αλλαγή. Υπάρχουν προτάσεις. Θα γίνει μια πρόταση προς όλα τα κόμματα, θα πουν και οι εκπαιδευτικοί την άποψή τους. Να βρούμε τον πιο κατάλληλο τρόπο».
Η εξαγγελία Μητσοτάκη για το εθνικό απολυτήριο
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ 2025 και κατά την παρουσίαση των τεσσάρων μεταρρυθμίσεων που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε πει τα εξής: «Είναι μία τεράστια αλλαγή για να εξεταστεί από κοινού από τα κόμματα, ώστε να εφαρμοστεί σε βάθος τετραετίας».
- Ο βουλευτής με το χωράφι που έγινε βοσκοτόπι, ο Πιερρακάκης ως πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας και τα μπλεξίματα του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα λόγω Τσίπρα
- Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις - Τι ισχύει με μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολεία
- Τι θα πει στη Βουλή ο Μητσοτάκης για αγροτικό, στεγαστικό και πακέτο μέτρων του 2026; Τα πολιτικά μηνύματα που θα εκπέμψει
- «Πιο κοντά από ποτέ» σε συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Το πόκερ με τις εγγυήσεις