Παιδεία|03.11.2026 08:21

Κακοκαιρία Agneta: Ποια σχολεία μένουν κλειστά σήμερα

Newsroom

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς η κακοκαιρία Agneta φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τις Αρχές να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί αποφάσεις αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων στη Ρόδο, στην Κεντρική και Νότια Κέρκυρα, στη Λήμνο, στη Θάσο και στη Σαμοθράκη. Σε ορισμένες περιοχές, τα μέτρα αφορούν και παιδικούς σταθμούς ή άλλες δημοτικές δομές.

Η λίστα με τις περιοχές όπου δεν θα λειτουργήσουν σχολεία

Στη Ρόδο, όπου η κακοκαιρία έχει ήδη προκαλέσει πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Η απόφαση ισχύει για ολόκληρο το νησί.

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ανακοινωθεί, στη Ρόδο δεν λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ειδικά σχολεία και παιδικοί σταθμοί. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα ΚΔΑΠ, το Δημοτικό Ωδείο και οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στην Κέρκυρα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν στους δήμους Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Νότιας Κέρκυρας, έπειτα από αποφάσεις των δημάρχων.

Στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, η αναστολή αποφασίστηκε λόγω του «κόκκινου συναγερμού» της Πολιτικής Προστασίας και των έντονων φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Για τον ίδιο δήμο αναφέρεται ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ στη Βόρεια Κέρκυρα δεν έχει αποφασιστεί αναστολή μαθημάτων.

Στη Λήμνο, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα ειδικά σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Στη Θάσο, η απόφαση προβλέπει ότι δεν θα λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών σταθμών, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται στο νησί.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στη Σαμοθράκη, μετά τις συσκέψεις των αρμόδιων οργάνων Πολιτικής Προστασίας.

Ποιες περιοχές είναι στο επίκεντρο της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία Agneta συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα, με τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε αυξημένη ετοιμότητα. Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ προβλέπει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Για σήμερα Τρίτη, στα νησιά του Ιονίου προβλέπονται ισχυρά φαινόμενα έως τις μεσημβρινές ώρες, ενώ στην Κέρκυρα, στους Παξούς και στην Ήπειρο, κυρίως στα παράκτια, η προειδοποίηση είναι αυξημένη πρόσκαιρα έως τις πρωινές ώρες.

Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο τα φαινόμενα αναμένονται έως το απόγευμα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται επίσης στη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θάσο, στη Σαμοθράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος και η Λέσβος.

Στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από τη Χίο και νοτιότερα, καθώς και στα Δωδεκάνησα, τα έντονα φαινόμενα αναμένονται από τις πρωινές ώρες έως το απόγευμα.

κλειστά σχολείακακοκαιρίαμέτρακαταιγίδεςειδήσεις τώρασχολεία