Παιδεία|24.10.2018 09:39

Η Σύγκλητος κατέβασε ρολά στην ΑΣΟΕΕ

Νικολίτσα Τρίγκα

Η διοίκηση του Ιδρύµατος είχε ενηµερώσει από την προηγούµενη εβδοµάδα όλες τις αρµόδιες Αρχές καθώς και τον ∆ήµο Αθηναίων για την κατάσταση, αλλά όπως ανακοίνωσε χθες η Σύγκλητος οι συνθήκες εξακολουθούν να υφίστανται και βαίνουν τις τελευταίες ηµέρες επιδεινούµενες. Κατόπιν αυτών η Σύγκλητος αποφάσισε να κλείσει συµβολικά το Ιδρυµα διότι, όπως αναφέρει, υπάρχουν µεγάλοι κίνδυνοι για την ασφάλεια και την υγιεινή των φοιτητών και των εργαζοµένων στο Ιδρυµα.

Η παρουσία των τοξικοµανών προκαλεί φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζοµένους και κυρίως στους φοιτητές, µε αποτέλεσµα αυτοί να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα µαθήµατα.

Το Πανεπιστήµιο ζητά να ενεργοποιηθούν οι αρµόδιοι φορείς της πολιτείας για την άµεση και µόνιµη αποµάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και τους δρόµους µε τους οποίους γειτνιάζει άµεσα το Πανεπιστήµιο. Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι, η Σύγκλητος αποφάσισε να συνεδριάσει πάλι την ερχόµενη Δευτέρα προκειµένου να επανεξετάσει την κατάσταση.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «µε αίσθηµα ευθύνης και εκφράζοντας την αγωνία της πανεπιστηµιακής κοινότητας, πρωτίστως των χιλιάδων φοιτητών του Ιδρύµατος, και µε στόχο την υπεράσπιση του δικαιώµατος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής, αποφασίσαµε συµβολικά την αναστολή της ακαδηµαϊκής λειτουργίας των προπτυχιακών προγραµµάτων του Ιδρύµατος».

Οι ίδιοι οι φοιτητές έχουν βιντεοσκοπήσει ναρκοµανείς µέσα στο Πανεπιστήµιο να κάνουν χρήση ή να περιφέρονται σε άθλια κατάσταση στις αίθουσες, ενώ καταγγέλλουν ότι τους ζητούν χρήµατα για φαγητό ή για να πάρουν τη δόση τους.

Οσο για τις πρυτανικές Αρχές, υποστηρίζουν ότι κοινοποιούν το πρόβληµα διότι θέλουν να προστατέψουν τόσο τους φοιτητές τους όσο και τους εργαζοµένους, αλλά και προκειµένου να ενηµερωθούν οι γονείς και η κοινή γνώµη γενικότερα για ένα πρόβληµα σοβαρό για την πανεπιστηµιακή κοινότητα