Παιδεία|12.11.2019 12:17

Πολυτεχνείο - Σύγκλητος: Θα προασπίσουμε το άσυλο με όλες μας τις δυνάμεις

Νικολίτσα Τρίγκα

Την μαζική συμμετοχή των πολιτών και των νέων ιδιαίτερα, ζητά το Πολυτεχνείο της Αθήνας στις εκδηλώσεις για την 46η επέτειο καθώς όπως αναφέρει οι  εξελίξεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η δράση των δυνάμεων καταστολής με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, λίγες μέρες πριν από το τριήμερο των εκδηλώσεων, συνιστούν σοβαρό κίνδυνο .
Το ίδρυμα με ανακοινωσή του σχετικά με τις εκδηλώσεις, που θα γίνουν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για  να τιμηθεί η 46η επέτειος από τον ξεσηκωμό του Νοέμβρη 

του 1973, τονίζουν οτι η μαζική συμμετοχή λαού και νεολαίας θα αποτρέψει κάθε άσχημο ενδεχόμενο. Στο πλαίσιο αυτό καλεί  τους εργαζομένους, τη νεολαία, κάθε προοδευτικό πολίτη, να πάρουν μέρος στις τριήμερες εκδηλώσεις και στην πορεία  προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Οπως αναφέρει σχετική ανανκοίνωση του ιδρύματος  «καλούμε τους μαζικούς φορείς, εργατικά σωματεία, Φοιτητικούς Συλλόγους, άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις προς τιμή του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, διοργανώνοντας και δικές τους εκδηλώσεις στο χώρο τους. 

Οι αρχές του ιδρύματος προτρέπουν μαθητές, φοιτητές, νέους, εργαζόμενους και τους γονείς με τα παιδιά τους να πάνε στο Πολυτεχνείο, διότι «λαός και νεολαία πρέπει να δώσουν με το μαζικό και αγωνιστικό παρόν συνολική απάντηση στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, τη λιτότητα, τον αυταρχισμό, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στα εμπόδια άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στα νέα εμπόδια που ορθώνονται στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην ένταση της καταστολής>

Μεταξύ άλλων η ανανκοίνωση του ιδρύματος αναφέρει : Ολοι στην πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία την Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019 στις 4:00 μ.μ . Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα «ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που γεννούν πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς. 

Οι εξελίξεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η δράση των δυνάμεων καταστολής με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, λίγες μέρες πριν από το τριήμερο των εκδηλώσεων για να τιμηθεί η 46η επέτειος από τον ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1973, συνιστούν σοβαρό κίνδυνο. Θεωρούμε ότι, η μαζική συμμετοχή λαού και νεολαίας θα αποτρέψει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ και ΕΜΠΝΕΕΙ τους ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.

σύγκλητοςΕθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείοάσυλο