Παιδεία|03.12.2018 11:02

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων

Νικολίτσα Τρίγκα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή θα κάνουν σήμερα και αύριο, οι μαθητές  των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων Περιστερίου,Κερατσινίου-Δραπετσώνας,  Ιλίου, Αθηνών, Πειραιά, Παλλήνης και Αλίμο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες διατάξεις που έχουν συμπεριληφθεί με το άρθρο 40 στο Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι οποίες αφορούν στο καθεστώς λειτουργίας τους.

Παρά το γεγονός οτι το υπουργείου Παιδείας έχει διαβεβαιώσει ότι οι ρυθμίσεις που προωθεί δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα μουσικά σχολεία οι μαθητές ζητούν να αποσυρθούν οι διατάξεις οι οποίες αναμένεται να ψηφιστούν αυτή την εβδομάδα απο τη Βουλή. 

Τα 15μελή Συμβούλια των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων Περιστερίου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Μουσικών Σχολείων Ιλίου, Αθηνών, Πειραιά, Παλλήνης και Αλίμου, σε κοινό ανακοινωθέν τονίζουν:

Α. Αποδοκιμάζουμε το άρθρο 40 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό ταμείο και άλλες διατάξεις» που καταργεί  την καλλιτεχνική επιτροπή αρμόδια για την λειτουργία των σχολείων μας, αλλάζει τον στόχο των σχολείων μας από σχολεία κατάρτισης σε σχολεία ενθάρρυνσης και διακόπτει την απαραίτητη χρηματοδότηση των σχολείων μας για ειδικό εξοπλισμό.

Β. Είναι σαφές πως με τα παραπάνω η κυβέρνηση υποβαθμίζει τα σχολεία μας και αποσκοπεί την κατάργηση τους!

Γ. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των παραπάνω άρθρων που μας κόβουν τα φτερά και το δικαίωμα μας να ονειρευόμαστε .

Δ. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε το διαρκές αίτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για θεσμοθέτηση πιστοποιήσεων στα αντικείμενα εκπαίδευση.

καλλιτεχνικά σχολεία