Παιδεία|24.03.2020 12:11

Κορονοϊός: Διαδικτυακή απονομή πτυχίων σε νέους γιατρούς στην Κρήτη

Νικολίτσα Τρίγκα

Xαρά εξ αποστάσεως πήραν σήμερα 25 απόφοιτοι της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης , οι οποίοι «παρέλαβαν»  τα πτυχία τους και συμμετείχαν σε μια εξαιρετικά συγκινητική  τελετή ορκωμοσίας από τα... σπίτια τους .

Οι νέοι γιατροί περίμεναν τόσα χρόνια αυτή τη μέρα αλλά ο κορονοΪος δεν τους επέτρεψε να χαρούν όπως επιθυμούσαν την τελετή παραλαβής των πτυχίων τους . Ετσι η διοίκηση της σχολής και ο πρύτανης αποφάσισαν να δώσουν έστω και διαδικτυακά τη χαρά σε 25  νέους γιατρούς της χώρας , οι οποίοι έλαβαν τα πτυχία τους σε μια  χρονική συγκυρία, που το σύστημα υγείας της χώρας μας δοκιμάζεται σκληρά .

«Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε.....»  διάβαζε ο νεαρός γιατρός και επαναλάμβαναν όλοι οι υπόλοιποι απ τα σπίτια τους , μπροστά στους υπολογιστές , στην τελετή ,που έγινε σήμερα στις 10 το πρωί,  των νέων διδακτόρων, αποφοίτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και αποφοίτων της  Σχολής του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, λόγω  της λήψης των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορoνοϊού COVID-19.

Στην τελετή ορκίστηκαν και απονεμήθηκαν πτυχία σε 10 αποφοίτους της Ιατρικής Σχολής, σε 6 Διδάκτορες και σε 9 αποφοίτους των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών. Ο κοσμήτορας της σχολής κ. Κοντάκης απο το γραφείο του στο πανεπιστήμιο, ευχήθηκε σε όλους καλή σταδιοδρομία  στο έργο, που αναλαμβάνουν και τους θύμισε ότι πρέπει να έχουν «πάντα στη κορυφή τον άνθρωπο» .

ΚορονοϊόςΚρήτη