Γιατί «τσακώνονται» οι γαλάζιοι βουλευτές και κυρίως… οι γυναίκες

Newsroom

Μπορεί η Βουλή να μην έχει εργασίες (λόγω Πάσχα), όμως μαθαίνω ότι οι γαλάζιοι βουλευτές «τσακώνονται» για ένα νομοσχέδιο που βρίσκεται προ των πυλών.

Το «διακύβευμα» είναι ποιος θα είναι ο εισηγητής, καθώς πρόκειται για ένα από τα θετικά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκης! Πρόκειται για τις νέες διατάξεις της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο εκτός απροόπτου θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Αρκετοί βουλευτές θεωρούν ότι θα «κερδίσουν» πόντους στην κοινωνία, μιας και αφορά αρκετές γυναίκες, δεδομένου ότι το υφιστάμενο θεωρείται αναχρονιστικό. Ειδικότερα, όπως μου λένε πηγές μου, το υπάρχον όριο ηλικίας των 50 ετών θα καταργηθεί και το νέο όριο θα πάει είτε 52 είτε στα 54 έτη ενώ πιθανότατα θα δοθεί η δυνατότητα κρυοσυντήρησης γενετικού υλικού σε όσες γυναίκες το επιθυμούν. Μέχρι σήμερα αυτό συνέβαινε μόνο για ιατρικού λόγους, κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης ιατρού. Να σημειωθεί ότι μέσω του νομοσχεδίου θα δίνεται η δυνατότητα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και σε φορείς του HIV.

Είναι, λοιπόν, σαφές γιατί αρκετοί «γαλάζιοι» (περισσότερες γυναίκες φυσικά) έχουν βάλει λυτούς και δεμένους ώστε όταν ξεκινήσει η συνεδρίαση στη Βουλή να βρεθούν στο βήμα, παρουσιάζοντας το νέο πλαίσιο. Και μιας και μιλάμε για τα κοινοβουλευτικά πεπραγμένα να σημειώσουμε ότι τα απόνερα της εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής δεν έχουν… υποχωρήσει.

Κρατήστε το αυτό και θα επανέλθουμε σύντομα στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφού η διαγραφή του υιού Δημοσχάκη έχει δημιουργήσει τριγμούς.

Α.Δ