Κατρακυλάει η χώρα στην ελευθερία του Τύπου.. αλλά για το ΑΠΕ η είδηση είναι αλλού

Newsroom

Η είδηση πως η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει στην παγκόσμια κατάταξη για θέματα ελευθερίας του Τύπου και μάλιστα καταγράφει την χειρότερη επίδοση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να εκπλήσσει.

Το επιβεβαιώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο η έκθεση για το 2022 που έδωσαν στη δημοσιότητα οι “Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα”. Για την ακρίβεια η χώρα μας έπεσε 38 θέσεις και από την 70η θέση που κατείχε το 2021 βρέθηκε στην 108η θέση μόλις μέσα σ’ έναν χρόνο. Οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα συγκρίνουν πλέον την χώρα μας σε ζητήματα ελευθεροτυπίας με την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν. Δεν έχουν συμβεί και λίγα μέσα σ’ έναν χρόνο. Από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, φθάσαμε στις ποινικές διώξεις δύο δημοσιογράφων που ερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis όπως η Γιάννα Παπαδάκου και ο Κώστας Βαξεβάνης και στις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Θανάση Κουκάκη.

Όμως για το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) η είδηση είναι αλλού, όπως για παράδειγμα στις κακές επιδόσεις Ρωσίας και Κίνας σε θέματα ελευθερίας του Τύπου. Καμία αναφορά στα στοιχεία που αφορούν τη χώρα μας τα οποία έχουν απαλειφθεί. Και αναρωτιέται κανείς. Τί είναι χειρότερο; Να αποκρύψει κανείς μία είδηση; Ή να αποκρύπτει συγκεκριμένα στοιχεία μίας είδησης;

Β.Κ

ελευθερία του ΤύπουΑΠΕ - ΜΠΕδημοσιογράφοι