Για ποιους «μνηστήρες» χτυπάει η καμπάνα στο ΠΑΣΟΚ

Newsroom

Μαθαίνω ότι είναι ιδιαίτερα ζωηρό το ενδιαφέρον ορισμένων για να «ενταχθούν» στα νέα, ανανεωμένα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής.

Μόνο παράλογο δεν είναι αυτό, καθώς με τα ποσοστά (τουλάχιστον τα δημοσκοπικά) να φτάνουν το 13%, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη, κάτι που προφανώς συνεπάγεται μεγαλύτερες πιθανότητες κάποιος ή κάποια να εκλεγεί.

Η ομάδα του Β. Αργύρη το έχει μεταφέρει στον Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος όμως αν και είχε δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρχουν αποκλεισμοί, έχει βάλει κόκκινες γραμμές. Αυτές δεν είναι άλλες από τον… πρότερο βίο κάποιου. Επί παραδείγματι είναι σαφής η εντολή ότι δεν υπάρχει χώρος για κάποιον που μέχρι «χθες» έψαχνε σε άλλους πολιτικούς χώρους να πιάσει στασίδι και τώρα αναζητά να επιστρέψει.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να το κάνει γνωστό και δημοσίως. «Εγώ δεν πρόκειται στο βωμό του να πάρουμε λίγο παραπάνω ποσοστό να δεχτώ πίσω ανθρώπους, που με την δημόσια παρουσία τους δεν απαξίωσαν μόνο την δημοκρατική παράταξη, αλλά την ουσία της πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του, προκειμένου να… προλάβει κι άλλους μνηστήρες που δήθεν θέλουν να επιστρέψουν στις ρίζες τους, μολονότι τις είχαν «απαρνηθεί». Και κάτι τελευταίο: Πλησιάζει η ώρα ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων και οι πηγές μου, μου λένε ότι ίσως και να υπάρξουν εκπλήξεις. Ίδωμεν.

ΑΔ

ψηφοδέλτιαεκλογέςΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ