Εκλογές: Μια ημερομηνία που ελάχιστοι πιστεύουν

Newsroom

Πάλι με εκλογές θα ασχοληθούμε σήμερα καθώς ένα «πουλάκι» μου σφύριξε και την ημερομηνία που έχει συζητήσει ο Πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες. Πάρτε, λοιπόν, μολύβι και σημειώστε στο ημερολόγιό σας. 26 Μαρτίου 2023!

Αυτή είναι η ημερομηνία που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η οποία, με δεδομένη την πρόθεσή του να εξαντλήσει την τετραετία έχει την εξής λογική: Οι πρώτες κάλπες δεν θα βγάλουν κυβέρνηση. Θα μεσολαβήσουν οι  απαιτούμενες 40 μέρες και έτσι περί τα τέλη Μάϊου θα πάμε στις δεύτερες κάλπες με στόχο αρχές καλοκαιριού -και τουριστικής περιόδου - να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι ότι η ημερομηνία έχει συζητηθεί. Τώρα αν με ρωτάτε πόσοι την πιστεύουν θα σας έλεγα - αν κρίνω από τα όσα συζητιόντουσαν στους διαδρόμους του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας – ελάχιστοι. Κι γι αυτό το λόγο, παρά τις πρόσφατες προειδοποιήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, λίγοι είναι οι υπουργοί που πραγματικά εργάζονται για τα ζητήματα του υπουργείου τους και πολλοί αυτοί που έχουν ήδη ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία.

ΑΖ

εκλογέςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία