Σαμαράς - Δένδιας: Η (κορυφαία) μάχη του «γαλάζιου» πατριωτισμού

Newsroom

Φωτιά έχουν πάρει στα  πολιτικά…πηγαδάκια οι συζητήσεις για το κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Οι αναφορές που έχουν γίνει τις  τελευταίες 48 ώρες προκάλεσαν σχόλια και μένει να φανεί αν θα υπάρξει και συνέχεια.

Η αρχή έγινε από τον πρώην πρωθυπουργό, που μιλώντας στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, έκανε εκτενή αναφορά στα εθνικά θέματα σημειώνοντας πως «ήρθα να σας μιλήσω για την πατρίδα μας». Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως είχε διαφωνήσει με τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, ενώ μίλησε για το λόμπι του κατευνασμού που διείσδυσε σε όλα τα κόμματα.

Μάλιστα για τους πιο μυημένους στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε μια αναφορά του κ. Σαμαρά που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως. «Ήταν σφάλμα εκείνο που ειπώθηκε ότι δεν μας ενδιαφέρει να τρυπήσουμε τον βυθό των θαλασσών. Τι μήνυμα είχαμε δώσει στις εταιρείες που είχαν πάρει τα συμβόλαια εξόρυξης; Ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται» σημείωσε.  Αμέσως φούντωσαν οι συζητήσεις, καθώς φαίνεται πως ο πρώην πρωθυπουργό φωτογράφιζε τον Νίκο Δένδια χωρίς ωστόσο να  τον αναφέρει.

Ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας χθες στην επιτροπή της Βουλής έστειλε τα δικά του…  μηνύματα, χωρίς ωστόσο να κάνει ονομαστική αναφορά στον κ. Σαμαρά. «Γίνεται στην ελληνική κοινωνία μία συζήτηση περί πατριωτισμού. Ουδείς αρνείται τον πατριωτισμό οποιουδήποτε. Το θέμα όμως είναι πώς προσλαμβάνεται αυτό» σημείωσε. Για να προσθέσει πως «πολλές  φορές στην ιστορία μας, ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες» . Παράλληλα τόνισε «να  δούμε λοιπόν πως νοηματοδοτεί ο καθένας τον πατριωτισμό. Η απραξία, ο στρουθοκαμηλισμός, η λογική πίσω στα κανόνια, δεν συνιστά πατριωτισμό».

Τώρα μένει να φανεί πως θα εξελιχθεί αυτό το πολιτικό ..πινγκ - πονγκ.

ΚΟΥΚΟΥ

Αντώνης ΣαμαράςΝίκος ΔένδιαςΝέα Δημοκρατία