Οι πολίτες που διαμαρτύρονται δεν είναι «κομπάρσοι»

Newsroom

Το θέμα δεν είναι εάν η Νέα Δημοκρατία εντοπίζει και καταγγέλλει «κομπάρσους» στις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα στην περιφέρεια. Μεγάλος θόρυβος για το τίποτα. Πού να τον σταματούσε…τυχαία και καμιά κουμπάρα υπουργού να τού πει “τί ωραίος γκ…είσαι”! Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά  ομιλούν οι πολίτες και αυτές είναι πραγματικές.

Το θέμα λοιπόν είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διακρίνεται από έλλειμμα κοινωνικής ενσυναίσθησης και δεν αντιλαμβάνεται ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις υποφέρουν, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και ότι η ακρίβεια δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στη ζωή τους.

Ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ακρίβεια στην αγορά καυσίμων για τις απαραίτητες μετακινήσεις, ακρίβεια στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ανακούφιση της κοινωνίας από τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς ρεύματος όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά τον ερχόμενο Ιούνιο θα διαπιστωθεί ότι είναι ελαχιστότατα. Οι επιστροφές ποσών από την ρήτρα αναπροσαρμογής που θα πάρουν τα νοικοκυριά θα είναι πολύ μικρότερες από τα περίφημα 600 ευρώ.

Είναι επομένως κρίμα, η κυβέρνηση να εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι πολίτες δεν διαμαρτύρονται και δεν οργίζονται για την ακρίβεια που δυσχεραίνει τις συνθήκες ζωής τους,  αναζητώντας άλλοθι για τις διαμαρτυρίες σε στημένους “κομπάρσους”. Αν ίσχυε άλλωστε κάτι τέτοιο τότε ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι κάθε μέρα στους δρόμους…

ΒΚ

Αλέξης Τσίπραςκυβέρνηση