«Μόνιμος κάτοικος» Θεσσαλονίκης ο Μπουρλά!

Newsroom

Λίγους μόλις μήνες μετά την τελευταία επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο Ceo της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά επιστρέφει ξανά στην πόλη τέλη Μαΐου. Αυτήν την φορά για να αναγορευθεί από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου σε ένα ακόμη γνώριμο μέρος για τον ίδιο, το ΑΠΘ, από τα θρανία του οποίου πέρασε ως φοιτητής της Κτηνιατρικής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα απευθύνει ομιλία με θέμα: «Η επένδυση στην καινοτομία πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας». 

Αν και λείπει χρόνια από την πόλη, το ενδιαφέρον του για αυτήν παραμένει «ζεστό». Ο Σαλονικιός Ceo της Pfizer έπεισε τον φαρμακευτικό κολοσσό να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της. Και η βοήθειά του στην πόλη συνεχίζεται. Πριν λίγους μήνες εκχώρησε το ένα εκατ. δολ. που συνοδεύει το βραβείο Genesis για το 2022 που του απονεμήθηκε από το ίδρυμα Genesis Prize («Εβραϊκό Νόμπελ») στο υπό κατασκευήν Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται εύκολα…

PFIZERΆλμπερτ ΜπουρλάΕβραϊκό Μουσείοειδήσεις τώραΘεσσαλονίκη