Η ολιστική θεώρηση της ζωής, οι ανέμελες παραινέσεις στους νέους και η αδυναμία κατανόησης των δυσκολιών

Newsroom

Υπό άλλες συνθήκες όσα είπε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνάντησή του με νέους που εργάζονται σε επιχειρήσεις τεχνολογίας να είχαν μία ιδιαίτερη αξία κι ένα βαθύτερο νόημα. Υπό άλλες συνθήκες.

Στη χώρα του κατώτατου μισθού των 713 ευρώ (μικτά) και της μερικής απασχόλησης των 400 και 500 ευρώ ή της υποαπασχόλησης και της ανεργίας, οι ανέμελες παραινέσεις για τον τρόπο ζωής των νέων ανθρώπων φαντάζουν πολύ ιδεαλιστικές. Ιδίως όταν προέρχονται από κυβερνώντες που μόλις προσφάτως ανακάλυψαν ότι στην Ελλάδα οι περισσότεροι εργαζόμενοι εξαρτώνται από το μισθό τους.

Επισημάνσεις επομένως πως ο σκοπός δεν πρέπει να είναι το πόσα λεφτά θα βγάζει ένας νέος, δηλαδή μεταξύ 500 και 1.000 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση που καθιστούν απαγορευτική την απεξάρτηση από το στενό οικογενειακό περιβάλλον για να υπάρχει μία πιο ολιστική θεώρηση της ζωής δεν έχουν κανένα νόημα. Δείχνουν απλώς την αδυναμία κατανόησης των δυσκολιών που συνδέονται με τις συνθήκες διαβίωσης των νέων ανθρώπων σε συνθήκες ενός ασφυκτικού πλαισίου ακρίβειας.

Β.Κ.

κατώτατος μισθόςειδήσεις τώραΚυριάκος Μητσοτάκηςνέοι