Η έκπληξη με Σβίγκου και τα ψηλά ντεσιμπέλ Τσίπρα

Newsroom

Στις 23 Μάϊου σε άρθρο της στήλης σας είχαμε προϊδεάσει για όσα θα γίνονταν στον ΣΥΡΙΖΑ. Γράφαμε συγκεκριμένα: «Όσοι πιστεύουν ότι η σταυροδοσία για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μοναδικός παράγοντας που θα λάβει ο κ. Τσίπρας υπόψη του κάνουν μεγάλο λάθος.  Και θα βρεθούν ενώπιον έκπληξης».

Επειδή τις επόμενες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας θα καταρτίσει ακόμα ένα όργανο, εντεκαμελές αυτή τη φορά που θα έχει τον ρόλο του «πρωινού καφέ», να ξέρετε ότι θα κινηθεί και πάλι με το ίδιο σκεπτικό. 

Η αλήθεια είναι ότι, χθες, άπαντες αιφνιδιάστηκαν με τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση της Γραμματέα και του αναπληρωτή. Άλλοι ευχάριστα και άλλοι δυσάρεστα. Σημασία, έχει, πάντως, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε αποφασισμένος να υπερβεί τάσεις και ομαδοποιήσεις δίνοντας στην -προερχόμενη από την Ομπρέλα - Ράνια Σβίγκου το χρίσμα καθώς θεωρεί ότι έχει όλες τις δυνατότητες να ανταπεξέλθει στο δύσκολο αυτό έργο. Άλλωστε, η θητεία της στη θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος την περίοδο 2015-2019 ήταν άκρως επιτυχημένη.

Πάντως, αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ήταν η ευθεία απάντηση του Αλέξη Τσίπρα τόσο στα μέλη της Ομπρέλας όσο και στους λεγόμενους «Προεδρικούς». Στους τελευταίους, μάλιστα, απάντησε σε υψηλούς τόνους δύο φορές. Την πρώτη λέγοντας ότι κανείς δεν είναι εκφραστής των δικών του απόψεων και τη δεύτερη όταν απάντησε στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος -λανθασμένα-υποστήριξε ότι η κ. Σβίγκου ήταν κατά της διεύρυνσης του κόμματος. Άνθρωπος που ήταν παρών και που έχει φάει με το κουτάλι τέτοιες συνεδριάσεις μου έλεγε, μάλιστα, ότι ήταν από τις λίγες φορές που άκουσε σε τόσο ψηλά ντεσιμπέλ τη φωνή του Τσίπρα.

ΑΖΑ

Αλέξης ΤσίπραςΡάνια ΣβίγκουΣΥΡΙΖΑ