Τι να σκέφτεται άραγε ο Ανδρουλάκης για τον Βενιζέλο;

Newsroom

Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος  δεν διαθέτει όχι απλώς τα τυπικά αλλά κυρίως τα ουσιαστικά προσόντα για τον ορισμό του ως μέλους της ομάδας υψηλού επιπέδου που θα εισηγηθεί από εδώ και στο εξής τον ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Διακεκριμένος Συνταγματολόγος, πανεπιστημιακός, έμπειρος κοινοβουλευτικός, πρώην υπουργός Εξωτερικών. Επομένως, η επιλογή του θεωρείται εκ των πραγμάτων λογική κι ενδεδειγμένη. Από την άλλη δύσκολα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να επιλέξει τον κ. Βενιζέλο για τη θέση ενός εκ των επτά “σοφών” στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν είχε στο μυαλό του και την επίδραση που θα είχε η συγκεκριμένη επιλογή στον απλό ψηφοφόρο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος συμμετείχε στο συνέδριο του κόμματος κατόπιν αιτήματος που τού απηύθυνε ο Ν. Ανδρουλάκης σηματοδοτώντας κατά κάποιον τρόπο την “επιστροφή” του στο κόμμα από τη λειτουργία του οποίου απείχε ολοκληρωτικά  από τον Ιούνιο του 2019 όταν η Φώφη Γεννηματά τον έθεσε εκτός ψηφοδελτίων.

Η επιλογή του κ. Βενιζέλου από τον πρωθυπουργό εκτός από τεχνική είναι και πολιτική και υποδηλώνει ένα άνοιγμα του κ. Μητσοτάκη όχι τόσο στο ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του όσο στους ψηφοφόρους του που κοιτάζουν με καλή διάθεση τη δική του Νέα Δημοκρατία. Θα άξιζε τον κόπο να μάθαινε κανείς τί σκέφτεται ο Ν. Ανδρουλάκης για όλα αυτά.

ΒΚ

Όλες οι ειδήσεις

Τα αίτια για τις «εκρήξεις» Ερντογάν και η εκ διαμέτρου αντίθετη στρατηγική της Αθήνας

Δολοφονία στον Μυλοπόταμο: «Φρούριο» το χωριό ενόψει της κηδείας - Τι δήλωσε ο δράστης στον δικηγόρο του

Εθνική μπάσκετ 1987: Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις

Θάλασσα, λίμνη και ποτάμι μαζί: Η πιο εξωτική παραλία της Ελλάδας που μοιάζει να βγαλμένη από την καρδιά της Καραϊβικής


Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραεκλογέςΒαγγέλης Βενιζέλος