Πού ξέρει ο κ. Ρωμανός το περιεχόμενο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη;

Newsroom

Ερωτήματα αλλά και προβληματισμό προκαλεί η χθεσινή τοποθέτηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι: «Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις αιτιάσεις που αφορούν αυτή τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ». Με λίγα λόγια ο κ. Ρωμανός υποστήριξε ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και όχι οι υπηρεσίες που -σύμφωνα με το Μαξίμου- εν αγνοία του Πρωθυπουργού παρακολουθούσαν τον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. 

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, μάλιστα, ο κ. Ρωμανός ανέφερε χαρακτηριστικά: «…Όλα αυτά θα φανούν, για αυτό είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να βγουν όλα τα στοιχεία και θέλουμε και ο κύριος Ανδρουλάκης, επειδή πολλά από αυτά είναι ευαίσθητα και θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, να έχει το θάρρος να τα κοινοποιήσει…».

Το ερώτημα που προκύπτει, βέβαια, είναι πού ξέρει ο κ. Ρωμανός το περιεχόμενο και τα στοιχεία μιας παρακολούθησης για την οποία -πάντα σύμφωνα με την κυβέρνηση- δεν γνώριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και την οποία έμαθε μόλις την περασμένο Πέμπτη και δεν έχει ακόμα ενημερωθεί ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης. Παράλληλα, αν όσα λέει ο κ. Ρωμανός ισχύουν σημαίνει ότι η κυβέρνηση διαθέτει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του κ. Ανδρουλάκη πράγμα που σίγουρα δεν συνάδει με διαδικασίες ενός σύγχρονου δημοκρατικού κράτους.

AZA

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραπαρακολουθήσειςΝίκος Ρωμανός