Σκληρή κόντρα Νοτοπούλου με δημοσιογράφο της ΕΡΤ: «Σεξισμός επιπέδου troll» - Τι απάντησε ο Προκόπης Δούκας

Newsroom

Την έντονη αντίδραση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου προκάλεσαν σχόλια του δημοσιογράφου Προκόπη Δούκα κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής στην ΕΡΤ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως όσα ακούστηκαν εις βάρος της στην εκπομπή του κ. Δούκα συνιστούν μια «μία ενορχηστρωμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα της» και κάνει λόγο  «ντροπή και αθλιότητα, επιπέδου «ομάδας αλήθειας», που ξεπερνά και τα άθλια troll του διαδικτύου».

Η αντίδραση της Κατερίνας Νοτοπούλου αφορούσε το γεγονός ότι ο Προκόπης Δούκας διάβασε στον αέρα της εκπομπής του μια ανάρτηση στελέχους της ΝΔ η οποία αναφερόταν στα προσόντα της βουλεύτριας αλλά και στην ανέλιξή της.

«Λυπάμαι βαθιά που η αναπαραγωγή αυτών των αθλιοτήτων από τον κ. Δούκα υπό τον μανδύα του «επαγγελματία δημοσιογράφου», γίνεται ανεκτή από τη διοίκηση της ΕΡΤ, αφού έλαβε χώρα -χωρίς το παραμικρό ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας- σε δημόσια συχνότητα» σημείωσε η κυρία Νοτοπούλου. «Αντίθετα, υιοθετήθηκαν άκριτα όλες οι επαναλαμβανόμενες αθλιότητες εναντίον μου ως γενικές αρχές και δεδομένα, αποδεικνύοντας στην πράξη την καθυπόταξη των δημοσίων συχνοτήτων στην προπαγάνδα του καθεστώτος Μητσοτάκη» πρόσθεσε, καταλήγοντας: «Μπορείτε και χειρότερα…».

 

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Είναι «ντροπή και αθλιότητα», για την αποδόμηση της πολιτικής μου θέσης για όσα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια, τα δημόσια μέσα ενημέρωσης να γίνονται μέρος της «μαύρης» κυβερνητικής προπαγάνδας.

Λάσπη και σεξισμός εις βάρος μου στον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στην εκπομπή «breakfast στον κόσμο» με τον κ. Δούκα. Σε μία ενορχηστρωμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα μου, επιπέδου «ομάδας αλήθειας», που ξεπερνά και τα άθλια τρολ του διαδικτύου.

Αυτή, δυστυχώς, δεν είναι ανεξάρτητη, αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση που αρμόζει σε ένα δημόσιο μέσο, αλλά αναπαραγωγή του οχετού της προπαγάνδας της κυβέρνησης της 108ης θέσης στην ελευθερία του τύπου και χυδαία στοχοποίησή μου.

Λυπάμαι βαθιά που η αναπαραγωγή αυτών των αθλιοτήτων από τον κ. Δούκα υπό τον μανδύα του «επαγγελματία δημοσιογράφου», γίνεται ανεκτή από τη Διοίκηση της ΕΡΤ, αφού έλαβε χώρα -χωρίς το παραμικρό ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας- σε δημόσια συχνότητα.

Αντίθετα, υιοθετήθηκαν άκριτα όλες οι επαναλαμβανόμενες αθλιότητες εναντίον μου ως γενικές αρχές και δεδομένα, αποδεικνύοντας στην πράξη την καθυπόταξη των δημοσίων συχνοτήτων στην προπαγάνδα του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Μπορείτε και χειρότερα…».

Η απάντηση του Προκόπη Δούκα

Ο δημοσιογράφος απάντησε με ανάρτησή του στο facebook λέγοντας ότι δέχεται υβριστική επίθεση από δεκάδες φανατικούς «που πήραν γραμμή, χωρίς προφανώς να ακούσουν καν τι είπα».

Γράφει αναλυτικά:

Από χθες το βράδυ δέχομαι δήθεν αυθόρμητη επίθεση (υβριστική βεβαίως) από δεκάδες φανατικούς, που πήραν "γραμμή", χωρίς προφανώς να ακούσουν καν τι είπα. Όσοι ακούν καθημερινά την εκπομπή μου, ξέρουν πολύ καλά το πόσο υπερασπίζομαι τη θέση της γυναίκας, γενικώς και διαρκώς. Το να κατηγορούμαι για σεξισμό είναι σα να κατηγορείται ο Αντετοκούμπο για ανθελληνισμό. Το σχόλιο μου δεν είχε τίποτε απολύτως το σεξιστικό, γιατί δεν είχε σχέση με το φύλο, αλλά με την αναξιοκρατία, ανεξαρτήτως φύλου. Μπορείτε να το ξανακούσετε, η εκπομπή είναι αναρτημένη και διαθέσιμη. Επίσης, η αναφορά σε καυγά στελεχών αντιπάλων κομμάτων στα ΜΚΔ, δεν συνιστά επ' ουδενί υιοθέτηση των λεγομένων τους. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας οφείλει να είναι απολύτως ανθεκτικό στην κριτική (ακόμα και αν είναι άστοχη ή κακοήθης), όχι μόνον κατά των πολιτικών του θέσεων, αλλά και της αξίας ή της ποιότητας του. Η στοχοποίηση του δημοσιογράφου που την ασκεί, δεν είναι στα καθήκοντα ή στα δικαιώματα του. Εκτός αν υπάρχει άλλο είδος δημοσιογραφίας που πρέπει να ασκείται στα δημόσια μέσα, από ότι στα ιδιωτικά, οπότε να μας το διευκρινίσει και η ΕΣΗΕΑ, με διαφορετικούς κανόνες δεοντολογίας (τους οποίους επικαλούνται).

 

Κατερίνα ΝοτοπούλουΣΥΡΙΖΑΕΡΤειδήσεις τώρα