«Θέλετε οι παπαγάλοι να είναι έξω από κλουβιά;» - Τι απαντά ο Γεωργιάδης για τις φωτογραφίες με τα δελφίνια

Newsroom

Τις δικές του απαντήσεις έδωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για τις φωτογραφίες που ανέβασε χθες στα social media από παράσταση με δελφίνια, την οποία  παρακολούθησε μαζί με την οικογένεια του στο Αττικό Πάρκο.

O υπουργός υποστήριξε ότι ρώτησε την επιχείρηση «αν υπάρχει άδεια» κι ότι τον διαβεβαίωσαν πως είναι νόμιμο. Πρόσθεσε πως δεν ήταν παράσταση, τονίζοντας πως «εικόνες με δελφίνια έχω δει και σε άλλες πόλεις».

Είπε μάλιστα ότι υπάρχουν κινήματα που θέλουν τα ζώα να κυκλοφορούν ελεύθερα και αναρωτήθηκε «Θέλετε οι παπαγάλοι να είναι έξω από κλουβιά;». 

Όσον αφορά την παρέμβαση της Ειδική Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς τόνισε ότι η Γραμματεία θα κάνει τη δουλειά της.

Η ανάρτηση που προκάλεσε τις αντιδράσεις 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε χθες στα social media υλικό από την επίσκεψη του με την οικογένεια του στο Αττικό Πάρκο. Σε αυτό περιλαμβάνονται βίντεο και εικόνες που δείχνουν δελφίνια να πραγματοποιούν επιδείξεις. 

Φιλοζωικές οργανώσεις έσπευσαν να επισημάνουν στον υπουργό ότι η συμμέτοχη ζώων σε παραστάσεις παραβιάζει τη νομοθεσία. Πράγμα που επιβεβαίωσε και η νεοσύστατη ειδική γραμματεία για την προστασία των ζώων συντροφιάς, η οποία, μάλιστα, ανακοίνωσε πως θα γίνει έλεγχος στην επιχείρηση.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άδωνις Γεωργιάδηςειδήσεις τώραδελφίνια