Γαλάζιο «ραντεβού» στην ομιλία Σαμαρά

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Με ομιλία του Αντώνη Σαμαρά θα γίνει απόψε η έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος που φέρει το όνομα του πρώην πρωθυπουργού. Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και πλήθος γαλάζιων βουλευτών και στελεχών.

Το μεγάλο ερώτημα είναι σε ποια θέματα θα επιλέξει να εστιάσει ο κ. Σαμαράς, καθώς συνεργάτες του δεν έδιναν τις προηγούμενες ημέρες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της παρέμβασης του. Εκτιμάτε πως θα επιλέξει να μιλήσει για τα εθνικά θέματα, ωστόσο δεν είναι σαφές αν θα κάνει αναφορά στο ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει, ενώ πρόσφατα είχε υπάρξει δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που έλεγε πως ήταν στην λίστα των παρακολουθήσεων. Υπενθυμίζεται πως για το θέμα των παρακολουθήσεων είχαν υπάρξει αναφορές του Κώστα Καραμανλή τον Αύγουστο, που είχαν προκαλέσει συζητήσεις.

Η ομιλία του Αν. Σαμαρά γίνεται και σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον timing, καθώς αύριο συνεδριάζει η Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στις αλλαγές στην ΕΥΠ ενώ την επόμενη εβδομάδα συζητείται ο προϋπολογισμός. Να σημειωθεί εδώ πως έχει μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα από την τελευταία δημόσια παρέμβαση του κ. Σαμαρά και επομένως η σημερινή τοποθετήσει είναι μια ευκαιρία να μιλήσει για μια σειρά θεμάτων.

Υπενθυμίζεται τέλος πως την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε δείπνο του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν λεπτομέρειες για το «μενού» των συζητήσεων. Είχε προηγηθεί ένα ακόμα δείπνο των δύο πρώην πρωθυπουργών τον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη.

Αντώνης Σαμαράςειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΚώστας Καραμανλής