Το ψηφιακό...άλμα του Δήμου Αθηναίων εντυπωσίασε τον Πιερρακάκη

Newsroom

Εντυπωσιασμένος από το πολύπλευρο ψηφιακό έργο και την πρωτοπόρα δραστηριότητα του Δήμου Αθηναίων δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά τη χθεσινή συνάντηση του με τον Κώστα Μπακογιάννη στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.

«Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω συνολικά το έργο το οποίο έχει γίνει στον Δήμο Αθηναίων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το οποίο ήταν πραγματικά εντυπωσιακό» σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης, δίνοντας συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και την ομάδα του, για την σπουδαία δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σε αυτό τον νευραλγικό τομέα για την οικοδόμηση μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για τα οκτώ εμβληματικά, ψηφιακά προγράμματα που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, τα οποία εντάχθηκαν στο τεχνικό δελτίο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα «αιμοδοτηθούν» με 19,8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Εν τω μεταξύ, ο «πύργος ελέγχου» που έχει εγκαταστήσει στο γραφείο του ο Δήμαρχος της Αθήνας, στον οποίο καταγράφονται καθημερινά και σε πραγματικό χρόνο όλα τα ψηφιακά δεδομένα του δήμου, φαίνεται ότι μαγνητίζει τα βλέμματα όλων όσοι διαβαίνουν από την πόρτα του δημαρχιακού μεγάρου. Κι αυτό, γιατί μετά τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ο οποίος πριν από περίπου δύο εβδομάδες μοίρασε συγχαρητήρια στην ομάδα του Δήμου γι' αυτό το πρωτοποριακό ψηφιακό εργαλείο,  ακολούθησαν τα εύσημα του..μέτρ της ψηφιοποίησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

«Θα σας έλεγα ότι μερικές φορές, τα πράγματα μπορεί να τα βλέπει κανείς να αντανακλώνται σε ένα και μόνο σημείο και ότι θα έλεγα ότι το καλύτερο σήμερα που μας έδειξε ο Δήμαρχος, είναι αυτός ο πίνακας πάνω από το γραφείο του, ο ψηφιακός πίνακας, ο οποίος δείχνει πραγματικά μια εικόνα της πόλης, σε ένα σωρευτικό τρόπο» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Πιερρακάκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δήμος ΑθηναίωνΚώστας ΜπακογιάννηςΚυριάκος Πιερρακάκηςειδήσεις τώρα