Ραντεβού ΠΑΣΟΚ με Μπουτάρη - Τι συμφωνήθηκε για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Τίμος Φακαλής

Ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον του δήμου Θεσσαλονίκης είχε ο Γιάννης Μπουτάρης με στελέχη του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από πρόσκληση της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια από την κεντροαριστερά με στόχο να κατεβάσει κοινό υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου προκειμένου να αλλάξει χέρια ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Τόσο ο Γιάννης Μπουτάρης όσο και ο γραμματέας της νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης αλλά και το στέλεχος της Επιτροπής Διαβούλευσης του κόμματος και πρώην δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Διαμαντάκης συμφώνησαν ότι οι υποψήφιοι από τον κεντροαριστερό χώρο πρέπει να κάτσουν αρχικά σε ένα κοινό τραπέζι.

Εν συνεχεία λαμβάνοντας υπόψιν και τις δημοσκοπήσεις να δώσουν το χρίσμα σ’ αυτόν που θα έχει την μεγαλύτερη δυναμική απέναντι στον Ζέρβα.

Η Επιτροπή διαβούλευσης του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί την Δευτέρα και με τον Σπύρο Βούγια αλλά και με όλους τους φερόμενους υποψήφιους δημάρχους από τον χώρο της Κεντροαριστεράς όπως ο Θανάσης Σαββάκης, ο Σπύρος Πέγκας και ο Στέλιος Αγγελούδης.

Το ΠΑΣΟΚ θα ακούσει παράλληλα και την «βάση» του, προχωρώντας σε ουσιαστική διαβούλευση για το θέμα του υποψήφιου δημάρχου. Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη η Επιτροπή Διαβούλευσης του κόμματος θα έχει συνάντηση στο 5ο δημοτικό διαμέρισμα με όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη του, δηλ. όσους έχουν διατελέσει δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι αλλά και όσους ήταν υποψήφιοι σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Από το κλίμα που θα εισπράξει θα προτείνει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και το όνομα του υποψήφιου δημάρχου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κωνσταντίνος Ζέρβαςειδήσεις τώραΠΑΣΟΚδήμος ΘεσσαλονίκηςΓιάννης Μπουτάρης