Στην κούρσα διεκδίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης ο Πέγκας: Θα υλοποιήσω τα έργα Μπουτάρη που ακύρωσε ο Ζέρβας

Τίμος Φακαλής

Στην κούρσα διεκδίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης μπαίνει από σήμερα και επίσημα ο πρώην αντιδήμαρχος Τουρισμού της διοίκησης Μπουτάρη Σπύρος Πέγκας. Στις προτεραιότητες του, όπως τόνισε σε συνάντηση με δημοσιογράφους κατεβαίνει με ατζέντα πόλης και επικεντρώνεται στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, των μετακινήσεών τους, στην κοινωνική πολιτική, στην καθαριότητα, στον δημόσιο χώρο, στα σχολεία και στο διεθνές αποτύπωμα της πόλης που έχει ατονήσει. «Θέλουμε μια πόλη για τα παιδιά μας, όχι μόνο για παρόν αλλά και για το μέλλον. Και η αλλαγή επείγει. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που ζούμε τώρα» τόνισε.

Χαρακτήρισε ανεπαρκή τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και ανύπαρκτο το έργο του, προσθέτοντας ότι «με τις selfie δεν γίνεται έργο».  Στο σχήμα που θα διεκδικήσει τον δήμο έχουν ενταχθεί άνθρωποι της Πρωτοβουλίας, της παράταξης που διοίκησε τον δήμο, εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολλοί νέοι που εμπνέονται από δουλειά που έγινε επί θητείας του Γιάννη Μπουτάρη.

«Η προσπάθεια είναι ομαδική. Δεν πιστεύω στον σωτήρα δήμαρχο, αλλά στην ομάδα» είπε. Αναφερόμενος για το ενδεχόμενο συνεργασιών τόνισε ότι είναι ανοιχτός από την κεντροδεξιά έως την αριστερά. «Έχω μιλήσει με κόμματα. Έχει τελειώσει η κουβέντα γιατί οι βουλευτικές έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα. Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε».

Ειδικά για τον Γιάννη Μπουτάρη είπε ότι «προφανώς και θέλω την δημόσια πολιτική στήριξή του», συμπληρώνοντας ότι από τα πρώτα έργα που θα γίνουν είναι η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας. Η παράταξη του κ. Πέγκα θα παρουσιάσει το όνομα και τους πρώτους υποψηφίους σε ανοιχτή εκδήλωση τον Φεβρουάριο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δήμος Θεσσαλονίκηςδήμαρχοςειδήσεις τώραΓιάννης ΜπουτάρηςΚωνσταντίνος ΖέρβαςΣπύρος Πέγκας