Η συνάντηση Χριστοδούλιδη – Τσίπρα και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας

Newsroom

Ένα σοβαρό προσωπικό κώλυμα του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη ήταν η αιτία της μικρής αναβολής της συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα στη Λευκωσία, όμως ο Νίκος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε από νωρίς το μεσημέρι για την αλλαγή και συμφωνήθηκε οι δύο πολιτικοί να συναντηθούν το βράδυ της Πέμπτης στα Λεύκαρα όπου και έγινε η εκδήλωση προς τιμήν του Βάσου Λυσσαρίδη.

Η φαντασία όμως κάποιων φαίνεται ότι καλπάζει. Έτσι, ανακάλυψαν ενόχληση του Χριστοδουλίδη για πρωινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά το 2017. Το σενάριο, μάλιστα, εμπλουτίστηκε και με μπόλικο «διπλωματικό θρίλερ» περί ακύρωσης της συνάντησης γιατί ο κ. Χριστοδουλίδης δεν ήθελε να νιώσει δεσμευμένος από αυτές τις αναφορές. Το γεγονός, βέβαια, ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά αποτελεί επίσημη θέση του νέου Προέδρου της Κύπρου δεν τους έκαμψε.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συνάντηση έγινε και μάλιστα σε πολύ καλό κλίμα με τους δύο πολιτικούς να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις αρχές Μαρτίου όταν και ο κ. Χριστοδουλίδης θα επισκεφτεί επισήμως την ελληνική πρωτεύουσα στο πρώτο του ταξίδι ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται την Κύπρο, προσκεκλημένος στην εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο Βάσο Λυσσαρίδη, πρώην πρόεδρο της ΕΔΕΚ, που διοργανώνει ο δήμαρχος Λευκάρων, Σοφοκλής Σοφοκλέους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΝίκος ΧριστοδουλίδηςΚύπρος