Εκλογές 2023: Σφοδρή αντιπαράθεση Φίλη-Χατζηδάκη στον «αέρα» εκπομπής για το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ - «Ανδρείκελο υπουργού» - «Πέφτετε χαμηλά»

Newsroom

Οι προσωπικές πολιτικές κόντρες συνεχίζονται και εντείνονται, δύο μέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Νέα «μάχη» ξέσπασε μεταξύ του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη και του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Εκλογές 2023: Τα «πυρά» που αντάλλαξαν Φίλης και Χατζηδάκης σε ζωντανή εκπομπή

Οι δύο βρέθηκαν καλεσμένοι σε εκπομπή του Mega και καθώς η συζήτηση είχε στραφεί στα αποτελέσματα των εκλογών και στο σύστημα που θα στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να τα ενσωματώνει, οι τόνοι «ανέβηκαν».

Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει μέτρα διότι αυτή η κυβέρνηση «είναι αδίστακτη και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε τίποτα. Θέλουμε να πάρουμε τα μέτρα μας να μην συμβεί τίποτα. Και θα τα πάρουμε. Παντού θα υπάρχουν εκλογικοί αντιπρόσωποι και παντού θα υπάρχει μια δικιά μας δυνατότητα ελέγχου των αποτελεσμάτων».

Όπως τόνισε, «δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία έχει αποδείξει ότι με το Predator έχει κάνει μια συνωμοσία εις βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών και έχει χρησιμοποιήσει ακόμα και την ειδοποίηση του εμβολίου για να μολύνουνε την προσωπική ζωή των πολιτών με το Predator».

Στη συνέχεια το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι την ημέρα των εκλογών, το κόμμα του θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τη διαδικασία και αν είναι δυνατό θα διασταυρώνουν τα στοιχεία και εάν κάτι δεν είναι ακριβές θα το καταγγέλλουν.

Τότε, ο Κωστής Χατζηδάκης αντέδρασε έντονα, λέγοντας πως «δηλαδή θα έχουμε βάλει το Predator και το εμβόλιο μέσα προκειμένου να αλλάξουμε τα αποτελέσματα; Τι λέτε; Δεν περίμενα να το ακούσω αυτό».

«Κύριε Χατζηδάκη σας άκουσε ο πρωθυπουργός όταν μιλάγατε με τους επιχειρηματίες, με το Predator. Έλα λοιπόν τώρα, λίγο σοβαρότητα» τού απάντησε τότε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι «για 'σας μιλάμε. Είστε εδώ και το έχετε βουλώσει, δεν λέτε τίποτα. Λίγη σοβαρότητα».

«Σοβαρότητα το κόμμα σας πρέπει να δείχνει», είπε τότε ο κ. Χατζηδάκης, με τον κ. Φίλη σε έντονο ύφος να λέει «διότι είστε αυτή τη στιγμή ανδρείκελο υπουργού. Σας παρακολουθούσε ο πρωθυπουργός, ανδρείκελο υπουργού».

«Πέφτετε τόσο χαμηλά, δεν σας αξίζει, στη διαδρομή σας (...). Ήρθατε να μας πείτε ότι με το εμβόλιο και το Predator θα αλλάξουμε το αποτέλεσμα», είπε τότε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας πως «είναι κωμικοτραγικά αυτά που λέτε».

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «εμείς δεν αμφισβητούμε εκ των προτέρων κανένα αποτέλεσμα. Συνεργαζόμαστε με τα δικά μας μέσα προκειμένου να υπάρξει επαλήθευση, στον κατάλληλο χρόνο, γρήγορα, του αποτελέσματος».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ΔημοκρατίαΝίκος Φίληςειδήσεις τώρααπλή αναλογικήΚωστής ΧατζηδάκηςΣΥΡΙΖΑεκλογέςαποτελέσματα εκλογών 2023εκλογές 2023