«Νέο αντάρτικο γεννιέται» – Πώς την πάτησε (πάλι) έτσι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος; Τι δουλειά έχει ο ΔΣΕ στον πατριωτικό συνασπισμό;

Αφροδίτη Γκόγκογλου

Είναι κάποιες μέρες που σηκώνεσαι και όλα πάνε στραβά – από το μαλλί που σου δεν «κάθεται», μέχρι τον καφέ, που πας να φτιάξεις για να ανοίξει το μάτι σου μόνο για να ανακαλύψεις ότι έχεις ξεμείνει και την κίνηση που συναντάς για να φτάσεις στο γραφείο, όπου φτάνεις αργοπορημένος για να μπεις στο πιο βαρετό μίτινγκ στην ιστορία των βαρετών μίτινγκ. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει τον τελευταίο -αρκετό- καιρό με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την πορεία του στην πολιτική.

Από τη διαγραφή του από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, τον Οκτώβριο του 2021, μέχρι αυτήν από την Εθνική Δημιουργία του Θάνου Τζήμερου αλλά και τον πολιτικό «χωρισμό» του με την Αφροδίτη Λατινοπούλου, τον περασμένο Μάρτιο, λόγω σύμπραξης με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, κάθε νέο εγχείρημα του πάλαι ποτέ δημοσιογράφου, εξελίσσεται σαν να τον έχουν… ματιάσει, λίγο σαν αυτές τις bad hair days που δε σε θέλει, ρε παιδάκι μου, δεν έχει καν νόημα να το προσπαθήσεις. Τελευταίο περιστατικό της γκίνιας που φαίνεται ότι κυνηγά τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, δεν ήταν άλλο από την παρουσίαση του σήματος του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ που μετέχει στον Πατριωτικό Συνασπισμό του Εμφιετζόγλου.

Ο πατριώτης πολιτικός ανήρτησε στο Twitter τα κόμματα που εντάχθηκαν στον Συνασπισμό τα οποία, μάλιστα, από εννέα, έγιναν 12. Μάλιστα, κάποιοι followers του επισήμαναν ότι, αν τελικά δεν κατέβει ο καταδικασμένος νεοναζί, Ηλίας Κασιδιάρης, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα τον ψηφίσουν, με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να τούς ευχαριστεί.

Ωστόσο, το σήμα του ενός από αυτά, παρέπεμπε στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος (ΔΣΕ), η πλειοψηφία των μελών του οποίου ανήκε στο ΚΚΕ στον εμφύλιο πόλεμο. Οι followers του πρώην βουλευτή απόρησαν, και τού επισήμαναν ότι κάτι δεν πάει καλά, με έναν από τους πιο παρατηρητικούς να ρωτάει «Ποιο κόμμα έχει το σήμα του ΔΣΕ;», και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να απαντάει λακωνικά: «Κανένα. Εκ παραδρομής» και να αναρτά ξανά τα σήματα, με το σωστό που απεικονίζει τον ηγέτη του ΕΔΕΣ Ναπολέοντα Ζέρβα.

«Τραγούδια του μεγάλου σηκωμού» κι εσείς, Κωνσταντίνε;

Κι εμείς, όταν είδαμε τις αναρτήσεις σκεφτήκαμε τα «Τραγούδια του μεγάλου σηκωμού», και συγκεκριμένα, τον ύμνο του ΔΣΕ, όπου αναφέρει:

«Γεια σας αντάρτες λεοντάρια

Σας τρέμει τώρα ο φασισμός,

Βαδίστε στου ΕΛΑΣ τα χνάρια

Μαζί σας είναι κι ο λαός».

Ομολογούμε ότι κάπως δυσκολευτήκαμε να το κάνουμε εικόνα, ωστόσο, ως άνθρωποι που συχνά – πυκνά περνάμε αυτές τις δύσκολες μέρες, δεν μπορούσαμε παρά να αναρωτηθούμε με -σχεδόν- συμπάθεια ή, έστω, σχετική ενσυναίσθηση: Βρε Κωνσταντίνε, πώς την πάτησες πάλι έτσι;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πατριωτικό μέτωπο»ειδήσεις τώραΚΚΕΚωνσταντίνος Μπογδάνοςεμφύλιος