Σπύρος Πέγκας: Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες για να αλλάξει χέρια η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης

Τίμος Φακαλής

Με όπλο τις κοινωνικές συμμαχίες, τις ευρύτερες συγκλίσεις αλλά και ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο φιλοδοξεί ότι θα λυθούν τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπυρος Πέγκας.

Σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με δημοσιογράφους, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι επιδιώκει την σύμπλευση με ανθρώπους που βρίσκονται είτε αριστερά, είτε δεξιά. «Δεν θέλουμε να περιχαρακωθούμε. Αναπτύσσεται ένας δημιουργικός διάλογος για την πόλη, προς την πόλη ώστε να γίνει εφικτό η Θεσσαλονίκη να μπει σε μία άλλη τροχιά και κατεύθυνση».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι θα συνεχίσει να συζητά με επικεφαλής άλλων παρατάξεων με τους οποίους έχει «το ίδιο αξιακό σύστημα» όπως είπε και κοινές αυτοδιοικητικές προτάσεις. Αναφέρθηκε στην πιθανότητα συμπόρευσης με τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή αλλά και στην σύμπραξη που ανακοινώθηκε πρόοσφατα με την παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη».

Ο κ. Πέγκας τόνισε ότι η παράταξή του δεν θα υποσχεθεί ότι θα καθαρίσει την πόλη σε 50 ή 100 ημέρες, όπως κάνουν άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι αλλά θα καταθέσει έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που θα υλοποιηθεί με κοινωνικές συμμαχίες και την στήριξη των εργαζομένων, τους οποίους όπως τόνισε γνωρίζει άλλωστε από την θητεία του στο δήμο ως αντιδήμαρχος.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της «Οικολογίας Αλληλεγγύης», Μιχάλης Τρεμόπουλος, μίλησε για τη δημιουργία μιας πράσινης συμμετοχικής πόλης. «Εμείς έχουμε καταθέσει τι θέσεις μας και το πρόγραμμα μας μέσα από τους αγώνες που δώσαμε και δίνουμε και η συνεργασία με τον Σπύρο είναι μία προσπάθεια να αναδείξουμε και τη διαφορετική προσέγγιση για μία πόλη πράσινη και συμμετοχική».

Ο Σπυρος Πέγκας στις 18 Ιουλίου θα παρουσιάσει και επισήμως τις κεντρικές του θέσεις για το δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και το βασικό επιτελείο της παράταξη του «Θεσσαλονίκη για Όλους». Τα γραφεία της παράταξής του αναμένεται να λειτουργήσουν επί της οδού Τσιμισκή 126. 

ειδήσεις τώραδήμος ΘεσσαλονίκηςΣπύρος ΠέγκαςΘεσσαλονίκη