Το σχόλιο Μητσοτάκη για Τσίπρα, Φάμελλο και η έμμεση αιχμή σε Αχτσιόγλου

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Ερώτηση για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, και την τοποθέτηση του Σωκράτη Φάμελλου στη θέση του προέδρου της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχθηκε κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε πως πρόκειται για μια «ισχυρή προσωπικότητα», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν αναμενόμενη η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Από αυτή την πλευρά προσφέρει στο κόμμα του μια ευκαιρία για ανασυγκρότηση. Θα δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν μπορεί να υπάρξει χωρίς μια ισχυρή προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα».

Σε ερώτηση εάν έχει προτίμηση ανάμεσα σε αυτούς που διεκδικούν ή σκοπεύουν να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης, απάντησε με έναν καλό λόγο για τον Σωκράτη Φάμελλο: «Δεν έχω καμία προτίμηση. Η προτίμησή μου δεν είναι σε πρόσωπα αλλά στην άρθρωση πιο τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου και με την πολιτική ευπρέπεια. Τα πρώτα δείγματα γραφής σε αυτό στη Βουλή ήταν θετικά».

Τέλος, υπενθυμίζοντας μια φράση της Έφης Αχτσιόγλου, σχετικά με την «κανονικότητα» που δεν αποτελεί «ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά», σημείωσε χωρίς να αναφέρει την υποψήφια Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Καμιά φορά η κανονικότητα μπορεί να είναι ευκαιρία για τη χώρα, για κάποιους άλλους μπορεί να μην είναι. Το να είναι τα πράγματα και λίγο βαρετά είναι μάλλον ένδειξη προόδου».

Σωκράτης ΦάμελλοςΈφη ΑχτσιόγλουΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης Τσίπρας