Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης υπέρ Κασσελάκη για Μακρόνησο - «Μπράβο Στέφανε, o Τσκακαλώτος να μην ζητά συγγνώμη εξ ονόματός μου»

Newsroom

Αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει το προεκλογικό σποτ του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος επίσης διεκδικεί την προεδρία του κόμματος, χαρακτήρισε «λάθος» το βίντεο σημειώνοντας πως δείχνει «έλλειψη γνώσης της Ιστορίας της Αριστεράς» και ζητώντας «συγγνώμη» εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook υπερασπίζεται την κίνηση Κασσελάκη και παράλληλα σχολιάζει πως «Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματός μου ο Ευκλείδης!! Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε ελέω θεού δικαίωμα!!». Παράλληλα, παραθέτει ανάρτηση σχετικά με την Μακρόνησο, με την οποία τονίζει ότι συμφωνεί.

 

Η δήλωση Τσακαλώτου

Δριμεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη και το προεκλογικό του βίντεο του από τη Μακρόνησο άσκησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε λάθος το βίντεο που δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς.

Ειδικότερα όπως τόνισε ήταν «μεγάλο λάθος το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο. Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης». Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών μάλιστα ζήτησε «συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ».

Νέος φορέας για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

Τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενός νέου φορέα που θα σχεδιάσει την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. «Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή μοντέλου, ένα κράτος που να σχεδιάζει. Πόσους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διέθεσε η ΝΔ για την ανθεκτικότητα; Τι έκανε μετά τον Ιανό;»

Και συμπλήρωσε: «Η πολιτεία πρέπει να ακούει τους επιστήμονες, τους τοπικούς φορείς, τα κινήματα, να ενσωματώνει την περιφερειακή διάσταση. Και όχι να αγνοεί κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της».

Αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου

Τέλος, μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά: «Να νιώθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς. Αποδείχθηκε άλλωστε -μετά την πανδημία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση– η αξία των κοινών, των δημόσιων αγαθών. Και η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου –ό,τι είναι ιδιωτικό είναι καλό, ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό– που πρεσβεύει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

 

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΕυκλείδης ΤσακαλώτοςΠαύλος ΠολάκηςΜακρόνησοςΣτέφανος Κασσελάκης