Οι «υπονομευτές» Τσίπρα είναι το στενό του επιτελείο

Newsroom

Έντονη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το αν και ποιοι υπονόμευσαν τον Αλέξη Τσίπρα καθόλη τη διάρκεια της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και ενδιάμεσα της δεύτερης ήττας στις εκλογές του Ιουνίου και στην απόφασή του να παραιτηθεί.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις το ζήτημα του περίφημου  «ψευτοsms» (έτσι για να είμαστε και στο κλίμα της χθεσινής μέρας με τις αναφορές στα κατεχόμενα) θεωρείται λήξαν. Ήταν μια καθαρή προβοκάτσια εμπνευσμένη από συγκεκριμένα κέντρα προκειμένου να πλήξει την υποψηφιότητα της κυρίας Αχτσιόγλου.

Επίσης, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς την εγκυρότητα ή την φαιδρότητα της κατηγορίας κατά της υποψήφιας Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μια ματιά στο επιτελείο της και σε όσα στελέχη την υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή θα κατανοήσει ότι η κατηγορία περί υπονόμευσης Τσίπρα είναι εντελώς αβάσιμη καθώς πρόκειται για τα ίδια άτομα που αποτελούσαν, μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, τον στενό πυρήνα του επιτελείου Τσίπρα.

Γιάννα Πεππέ, πρώην Γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος του Γραφείου Τσίπρα από το 2019 μέχρι και την παραίτησή του. Βαγγέλης Καλπαδάκης, διπλωματικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος παραμένει μέχρι σήμερα δίπλα από τον κ. Τσίπρα, Νίκος Ανδριόπουλος επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκος Αργυρόπουλος στέλεχος του Γραφείου Τύπου, Αγγελική Τεντολούρη νομική σύμβουλος του κ. Τσίπρα, Δανάη Κολτσίδα στενή του συνεργάτης, επικεφαλής του Ινστιτούτου Πουλαντζά και αυτή που έγραψε το καταστατικό του κόμματους το 2019, Κωστής Καρπόζηλος, επικεφαλής των ΑΣΚΙ, Σπύρος Ραπανάκης διευθυντής της Αυγής και Λευτέρης Αρβανίτης, διευθυντής του Ομίλου των κομματικών ΜΜΕ και οι δύο προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα. Αν προσθέσει κανείς σε αυτούς και τους Νίκο Μαραντζίδη και Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας συνεργάστηκε στενά σε καθημερινή βάση στις διπλές εκλογές καταλαβαίνει ότι μιλάμε για το στελεχιακό δυναμικό που βρισκόταν καθημερινά σε επικοινωνία με τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας σκεφτούν ορισμένοι που διαδίδουν αυτές τις φήμες, στο όνομα τάχα μου της πίστης τους στον κ. Τσίπρα, πόσο υποτιμητικό είναι για έναν πρώην πρωθυπουργό να υπονοούν ότι γύρω του είχε φτιαχτεί μια ομάδα συνωμοτών και ο ίδιος όχι μόνο δεν κατάλαβε τόσα χρόνια κάτι αλλά εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει. Και το λέμε αυτό γιατί όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με τους περισσότερους – αν όχι με όλους – ο κ. Τσίπρας διατηρεί σταθερά επαφή.

εκλογέςΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΈφη ΑχτσιόγλουΑλέξης Τσίπρας