Ποιους εννοεί ο κ. Κασσελάκης;

Newsroom

Μιλώντας χθες σε περιοδεία του ο κ. Κασσελάκης εξεγέρθη κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «εθνική εξαίρεση».

Η αναφορά του αφορούσε προφανώς τα όσα είχαν γίνει στην τελευταία προεκλογική περίοδο όταν η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαθέτει βουλευτές που θεωρούν την μειονότητα της Θράκης τουρκική και καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να τους διαγράψει. Όπως θα θυμάστε οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν απαντήσει τότε με πολύ σκληρό τρόπο, με τον Αλέξη Τσίπρα τότε να καλύπτει πλήρως τους συγκεκριμένους υποψήφιους βουλευτές και να υπογραμμίζει ότι όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα σέβεται τη Συνθήκη της Λωζανης.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Έλα όμως που λίγες ώρες μετά τη συγκεκριμένη του αναφορά ο κ.  Κασσελάκης επέλεξε να επαναφέρει το ζήτημα θεωρώντας ότι εξυπηρετεί τον προεκλογικό του αγώνα. «Εγώ δεν έχω βουλευτές στο πλευρό μου που να θεωρούν την μουσουλμανική μειονότητα, τουρκική», είπε σε μήνυμα με αποδεκτή την κ. Αχτσιόγλου, υιοθετώντας στην ουσία όλο το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Ποιους εννοεί ο κ. Κασσελάκης; Και πώς πιστεύει ότι μπορεί να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ με λόγο τόσο διχαστικό για την ίδια του την Κοινοβουλευτική Ομάδα; Εκτός κι αν ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται ότι μπορεί να προχωρήσει σε διαγραφές την επόμενη μέρα. Σε κάθε περίπτωση όσοι θα ψηφίσουν την Κυριακή δικαιούνται να γνωρίζουν.

Στέφανος ΚασσελάκηςΣυνθήκη της ΛωζάνηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρα