Αυτό είναι το μπαρ της Θεσσαλονίκης που έχει βγάλει τρεις δημάρχους

Τίμος Φακαλής

Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά τρεις δημάρχους «έβγαλε» το Eden, ένα από τα πιο παλιά και μποέμικα καφέ-μπαρ της Θεσσαλονίκης. Την αρχή έκανε ο Γιάννης Μπουτάρης, κάνοντας στέκι το γνωστό μπαρ πριν εκλεγεί δήμαρχος το 2010. Όλες οι συναντήσεις και τα ραντεβού με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους αλλά και συνεργάτες «έκλειναν» στα πίσω… τραπέζια του Eden. Εκεί είδε και το πρώτο νικηφόρο exit poll πριν αναχωρήσει για το εκλογικό του κέντρο τότε στην οδό Τσιμισκή όπου τον περίμενε ο κόσμος για να τον συγχαρεί.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην προεκλογική περίοδο του 2014 με τις ζυμώσεις των στελεχών της Πρωτοβουλίας (δημοτική παράταξη Μπουτάρη) να κρατούν μέχρι αργά το βράδυ.

Την παράδοση δεν έσπασε ούτε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Μαζί με τον συνεργάτη του Γιάννη Χουντή έκαναν τα πρώτα ραντεβού με κόσμο όταν ρίχτηκε ο πρώτος στη μάχη διεκδίκησης του δήμου το 2018.

Πιστός θαμώνας του γουρλίδικου μπαρ είναι εδώ και χρόνια και ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.  Στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη έκανε τα περισσότερα προεκλογικά ραντεβού και σφράγισε αρκετές από τις συνεργασίες της δημοτικής του παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».

Ο νέος δήμαρχος δεν θα μπορούσε να μην περάσει μετά την νικηφόρα βραδιά από το στέκι του, επιβεβαιώνοντας φωναχτά τον Χρήστο Καϊσούδη ιδιοκτήτη του Eden και συνδημιουργό του θρυλικoύ Μύλου: «Ήρθα στο μαγαζί που βγάζει δημάρχους» είπε ο Στέλιος Αγγελούδης και χαιρέτησε τον κόσμο που κάθονταν στα τραπέζια. Άντε και στον επόμενο!

δήμος ΘεσσαλονίκηςμπαρΓιάννης ΜπουτάρηςΘεσσαλονίκηειδήσεις τώραΣτέλιος Αγγελούδης