Το κυβερνητικό rotation, το προσωπικό που είναι πολιτικό και τα εμβόλια που ταλανίζουν – ακόμα- τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μυστήριος

Όπως σας γράψαμε και χθες η ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας,  περί βουτήματος της γλώσσας συζητήθηκε έντονα στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Έτσι, μετά και τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1, οι αγαπημένοι συνάδελφοι παρέλαβαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προκειμένου να ξεκαθαριστεί το τοπίο.

Μια αλλαγή δεν μετρά για ανασχηματισμό

Αν και ποτέ δεν ειπώθηκε καθαρά είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδειξε» πρωτίστως τους Λευτέρη Αυγενάκη και Άδωνι Γεωργιάδη. Τον πρώτο γιατί περίπου απείλησε τους Θεσσαλούς ότι αν ψηφιστεί ο Κουρέτας δεν θα γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα και τον δεύτερο γιατί σχεδόν ταύτισε τον δήμαρχο Χαλανδρίου με την Χαμάς. Βέβαια, επειδή οι συνάδελφοι που πάνε στο briefing του Μαρινάκη δεν είναι από αυτούς που χαρίζονται, ρώτησαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αν το πρωθυπουργικά πυρά έπιασαν κι αυτόν, καθώς και ο ίδιος είχε κάνει κάτι περίεργες δηλώσεις για την απορρόφηση των κονδυλίων. Ο κ. Μαρινάκης, πάντως, υποστήριξε ότι εκείνες οι δηλώσεις είχαν παραποιηθεί κάνοντας λόγο για «μονταζιέρα».

Δεν θα σας κουράσω πολύ με την κυβέρνηση…καθώς ξέρω ότι η αγωνία σας είναι άλλη.. Να σας πω μόνο ότι το «δεν θα κάνω ανασχηματισμό» που είπε ο Πρωθυπουργός δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει μία τουλάχιστον αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα. Και αν ισχύουν όσα ψιθυρίζονται σχετικά με το ποιος θα μπει και ποιος θα βγει, εγώ θα πόνταρα και σε ένα πολύ μικρό rotation για να θυμηθούμε και την προεκλογική έκφραση του Πρωθυπουργού.

Το προσωπικό είναι πολιτικό

Πάμε και στα του γάμου: Επειδή δύσκολα μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος για φίλο του President Kassel, μπορώ να πω την άποψή μου άφοβα και χωρίς άγχος. Σε μια χώρα όπου δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, η πράξη του γάμου με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ είναι βαθιά πολιτική. Άλλωστε, θυμίζω ότι «το προσωπικό είναι και πολιτικό». Θα ήταν, βέβαια, προτιμότερο να γίνει με μια πολιτική δήλωση και όχι μέσω του zoom ανάμεσα σε κόντρες για το Συνέδριο και την ομιλία στο ΣΕΒ αλλά το να παντρεύεται ένας ομοφυλόφιλος πολιτικός – ειδικά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης – τον σύντροφό του είναι, όπως και να το κάνουμε, μια μεγάλη τομή για την πολιτική ζωή του τόπου.

Το μπαλάκι, πλέον, είναι στην πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα πρέπει να υλοποιήσει, εντός της τετραετίας, τη δέσμευσή του για ψήφιση του σχετικού νόμο για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Και επειδή πολλά σχόλια άκουσα και πολλά γελάκια είδα χθες σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς διαδρόμους, το μόνο που θέλω να καταθέσω είναι ότι ανεξαρτήτως του πώς θα πάει πολιτικά ο President Kassel, η παρουσία του και μόνο έχει καταφέρει να αναδείξει πόσο βαθιά συντηρητική, ομοφοβική και υποκριτική είναι η ελληνική κοινωνία. Ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της.

Η ατάκα που θύμισε Θεανώ

Την ατάκα της χθεσινής ημέρας, πάντως, την έδωσε η Δώρα Αυγέρη στο Open στους Σταθο-Καμπουράκηδες. Και όχι, δεν αναφέρομαι στο γαμήλιο πάρτι του Κασσελάκη το καλοκαίρι αλλά στην εκτίμηση ότι «ο Κασσελάκης είναι ο πολιτικός του μέλλοντος». Η συγκεκριμένη αναφορά, οφείλω να ομολογήσω ότι μου θύμισε εκείνο το αλησμόνητο «ηγέτες σαν τον Τσίπρα βγαίνουν μια φορά κάθε 100 χρόνια» που είχε εκστομίσει η Θεανώ Φωτίου παλιότερα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν θα πόνταρα και τα λεφτά μου ότι αυτό το «μέλλον διαρκεί πολύ» για να θυμηθούμε και τον αγαπημένο ορισμένων συριζαίων, Λουί Αλτσουρέρ. Σε αυτό, που σίγουρα θα πόνταρα τα λεφτά μου είναι ότι στο καλοκαιρινό γαμήλιο πάρτι, ο Kassel δεν θα χρειαστεί να καλέσει και όλους όσους τώρα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα εμβόλια ακόμα ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Να κλείσω με μία ενδοσυριζική κόντρα που πέρασε κάτω από τα ραντάρ, αλλά όπως ξέρετε αυτά είναι η ειδικότητα του Μυστήριου. Θα διαβάσατε φαντάζομαι για την κόντρα που ξέσπασε στην Πολιτική Γραμματεία της Τετάρτης ανάμεσα σε Πολάκη και Ξανθό για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι υπήρξε και συνέχεια την επόμενη μέρα. Ο Γιάννης Μπασκόζος, γιατρός, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας την τετραετία 2015-19 επιτέθηκε στον Πολάκη με ανάρτηση στο facebook. «Το αντιεμβολιαστικό κρεσέντο από τον υπερσυντονιστή χτες στην ΠΓ είναι απαράδεκτο, αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο. Οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην αγκαλιά του αντιεμβολιαστικού μπλοκ. Και βεβαίως είναι αντίθετο με τις θέσεις του κόμματος αλλά και τις σαφείς τοποθετήσεις Τσίπρα. Η μετάλλαξη προχωράει…..», έγραψε ο Μπασκόζος και ποιος είδε τον Παύλο και δεν τον φοβήθηκε.

«Γιαννη τραβα να διαβάσεις τα στοιχεία και έλα ξανά .Άντε γιατί παρατράβηξε το ανέκδοτο !!! Δες τις φετεινες οδηγίες εμβολιασμού και σύγκρινε της με αυτές του 2020-21 για να δεις ποιος έχει δίκιο. Δες που έφτασαν οι ΘΑΝΑΤΟΙ στη χώρα μας που επέλεξε ως μοναδικό όπλο το εμβόλιο! Δες πόσοι (ελάχιστοι) πέθαναν στις ηλικίες 1-20 και 20-40 και μετά εξήγησε την υστερία εμβολιασμού και σε αυτές τις ηλικίες υποτίθεται για λόγους αλληλεγγύης ενώ νοσήσαν και μετέδιδαν ΟΛΟΙ !!! Μην επιμένετε στην καταστροφική γραμμή του «κι εμείς τον Τσιοδρα θα βάζαμε» και τις Γεροτζιαφειες προτροπές να πάρουμε τα βουνά !! Άντε ,γιατί όσους βαρέως πάσχοντες έχω αντιμετωπίσει σε ένα χρόνο δεν τους έχουν δει κάποιοι σε τρεις ζωές!!» απάντησε ο βουλευτής Χανίων με τον Μπασκόζο όμως να μην μασά και να επανέρχεται: Το «τράβα να διαβάσεις» όχι σε μένα. Στο αντιγυρίζω. Και ναι παρατράβηξε η ανοχή στις απόψεις σου. Σε άλλο τοίχο οι τσαμπουκάδες σου . Αλήθεια ο Οθωνας τι λεει;» έγραψε από κάτω και η συζήτηση άναψε για τα καλά.

Η αλήθεια είναι ότι βαρέθηκα να την διαβάσω όλη (όποιος αντέχει μπορεί να μπει εδώ). Εγώ όμως θυμήθηκα τότε που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε όλο περηφάνια ότι «ο Πολάκης εμβολιάστηκε» δείχνοντας και την αποδεικτική φωτογραφία που του είχε στείλει. Λες και είχε κάνει κανένα επίτευγμα.

Παύλος ΠολάκηςΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΔώρα ΑυγέρηΣτέφανος Κασσελάκηςανασχηματισμός