Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο αεροδρόμιο, η επικίνδυνη ομιλία στον Economist, το dark web που δεν είναι αυτό που νομίζουν... και οι δημοσκοπήσεις που έρχονται

Ο Μυστήριος

Το πρωί της Πέμπτης φτάνει στην Αθήνα ο President Kassel μετά από ένα δεκαήμερο διαμονής στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του οποίου, παντρεύτηκε, διέγραψε τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε στην ομογένεια. Not bad at all!

Από χθες περιμένω να εκδοθεί μια ανακοίνωση για την ώρα που φτάνει η πτήση, προκειμένου να οργανώσουμε εμείς οι Kasellistas την υποδοχή. Όπως τότε που είχαμε πάει για τον Ζάχοβιτς και τον Ζιοβάνι και έγινε ο χαμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τάιλερ ο αναμορφωτής του ΕΣΥ

Επειδή η στήλη πήρε ένα μικρό ρεπό χθες δεν προλάβαμε να σχολιάσουμε και το ενδιαφέρον του Τάιλερ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας.  «Ο Τάιλερ, όσο και να ειρωνεύονται οι γηγενείς Έλληνες, το παίρνει προσωπικά. Σου λέει “ρε παιδιά, τι είναι αυτό το πράγμα; Τι σόι χώρα με τη χλιδή στη Μύκονο και να είναι αυτή η Αθήνα. Πόσο μάλλον η περιφέρεια”», μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τις ΗΠΑ. Ελπίζω, πάντως, ο Τάιλερ να είναι άνθρωπος ηπιότερων τόνων από τον Κασσελάκη και να μην ζητήσει να γίνει τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με το που εγκατασταθούν μόνιμα στην Αθήνα. Η Ματίνα Παγώνη που είναι ξύπνια, πάντως, την κατάλαβε τη δουλειά και τοποθετήθηκε επί του θέματος: «Ο κ. Τάιλερ είναι εκπαιδευμένος σε μονάδες Εντατικής. Στην Ελλάδα τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, να έρθει στο ΕΣΥ να μας βοηθήσει», είπε.

Με δύο ευρώ ξαναμπαίνεις

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο President Kassel θα μιλήσει σήμερα το βράδυ στο Συνέδριο του Economist και θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει εκ νέου τις απόψεις του περί οικονομίας. Αν κρίνω από την τελευταία φορά που μίλησε δημοσίως για το θέμα (ναι τότε στον ΣΕΒ), θα πρέπει από την Παρασκευή να περιμένουμε καμιά 20αριά αποχωρήσεις και περίπου 10 διαγραφές. Εντάξει, δεν είναι και τόσο τραγικό. Άλλωστε με ένα πάτημα κουμπιού στο isyriza μπορείς να ξαναγραφτείς… και με ένα δίευρω να γίνεις και Πρόεδρος.

Οι δημοσκοπήσεις

Πάντως, θα πρέπει να προσέξει πολύ ο Πρόεδρος Κασσελάκης. Μπορεί ο ίδιος να μην φημίζεται για την μνήμη του αλλά στο Ελλάντα όλοι θυμόμαστε ότι τα στελέχη που έχουν μαζευτεί στα πέριξ του 7ου στην Κουμουνδούρου δεν φημίζονται για τις σωστές τους πολιτικές εκτιμήσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς προεκλογικά έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά πρώτος, ίσως και αυτοδύναμος και μάλιστα, την έπεφταν στους δημοσκόπους κάνοντας λόγο για «στημένες δημοσκοπήσεις». Εγώ τον ενημερώνω γιατί τώρα που επιστρέφει θα δει κάτι δημοσκοπήσεις που δεν θα του αρέσουν καθόλου. Ας τις διαβάσει σωστά και ας μιλήσει και με κανέναν κανονικό δημοσκόπο ή πολιτικό επιστήμονα. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι πάλι τα ίδια θα ακούσουμε.

Η στήλη έχει, πάντως και τις συμπάθειές της. Μία από αυτές είναι ο βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς. Σοβαρός, καταρτισμένος και ανοικτόμυαλος ανήκει στην ομάδα των συνεργατών του President Kassel που πιστεύω ότι μπορεί και να τον βοηθήσουν. Τον άκουσα όμως τις προάλλες να λέει ότι «όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν την κοινωνία». Τι λέτε κ. Παππά μου. Μας αφορούν, πώς δεν μας αφορούν. Ξέρετε πόσο γέλιο έχουμε ρίξει τις τελευταίες μέρες. Δεν είναι σημαντικό πράγμα η διασκέδαση;

Κάποιος να εξηγήσει τι είναι το dark web

Άκουσα και τον Νίκο τον Φίλη, ο οποίος στη γραμμή Σκουρλέτη την έπεσε στα τρολ του διαδικτύου και σε διάφορες σκοτεινές δυνάμεις για τον ρόλο τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε, μάλιστα, ο Φίλης για τον ρόλο που έπαιξε, λέει, το «Dark Web». Παιδιά, σας παρακαλώ. Κάποιος από τη Νεολαία να εξηγήσει στον Φίλη τι είναι το dark web. Μην λέμε και ό,τι να ναι.

Τελωσπάντων… Εγώ θα σας κάνω και μία πρόβλεψη και υπόσχομαι ότι θα επανέλθουμε σε αυτήν. Στις ευρωεκλογές του 2024, ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει. Προσέξτε, δεν λέω «ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέρουμε». Λέω ΣΥΡΙΖΑ γενικά.  

Και στη ΝΔ έχουν ψιλοζόρια

Πάντως, και στη Νέα Δημοκρατία έχουν τις δυσκολίες τους. Σύμφωνα με όσα λέγονται στους διαδρόμους της Βουλής, υπάρχει ομάδα βουλευτών του κόμματος που δεν είναι και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία που παίρνουν τα πράγματα και ειδικά από την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να μην προχωρήσει ακόμα σε ανασχηματισμό. Παράλληλα, στη Θεσσαλία οι βουλευτές αντιμετωπίζουν δυσκολίες κάτι που φάνηκε και από την χθεσινή δυσφορία του Χρήστου Μπούκωρου από την απάντηση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη στο αίτημά του για πρόσθετα σχολικά γεύματα. «Έχει αποδείξει η κυβέρνησή μας ότι έκτακτες καταστάσεις τις αντιμετωπίζει με τρόπο άρτιο και επαρκή» αντέτεινε ο κ. Μπουκώρος, υπερθεματίζοντας: «Για παιδιά μιλάμε! Οι 3.500 μαθητές που σιτίζονται στη Μαγνησία είναι πολύ μικρός αριθμός. Άρα, να βρούμε τις νομοθετικές εκείνες διαδικασίες που θα καταστήσουν νόμιμο και σύντομο το υλοποιήσιμο αυτής της υπόθεσης», είπε ενοχλημένος ο κ. Μπούκωρος με την υπουργό να επιμένει ότι το ζήτημα εξετάζεται αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και απλά.

Μπράβο για την Σάττι

Για να μην λέτε ότι μόνο με την πολιτική ασχολούμαστε να κλείσουμε και με τα συγχαρητήρια της στήλης σε όσους επέλεξαν την Μαρίνα Σάττι να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Eurovision. Εξαιρετική καλλιτέχνης και τρομερή «τύπα». Διαβάστε τις δύο συνεντεύξεις που έδωσε στο ethnos.gr και στον Άγγελου Γεραιουδάκη και θα καταλάβετε.  

Στέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑΜαρίνα ΣάττιΣόφια ΖαχαράκηDark WebΝίκος Φίλης