Η συνάντηση Κασσελάκη με Μπουτάρη και επιζήσασα του Άουσβιτς - Η υπόσχεσή του στους σινεφίλ

Τίμος Φακαλής

Αναπάντεχη συνάντηση με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είχε ο Στέφανος Κασσελάκης το βράδυ του Σαββάτο στη Θεσσαλονίκη η οποία εξελίχθηκε σε σύντομο πηγαδάκι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν στο γνωστό μπαρ της πόλης Eden μαζί με επιστήμονες, ανθρώπους του πολιτισμού και νέους ενώ στο απέναντι μαγαζί «7 Θάλασσες» ο Γιάννης Μπουτάρης δειπνούσε με την παρέα του. Μόλις τον αντιλήφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τον χαιρετήσει.

«Πρέπει να καταλάβεις ότι ζούμε σε περίοδο παρακμής» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον προέτρεψε να «σπάσει αβγά» με τον κ. Κασσελάκη να του απαντά «δεν κάνω τίποτα άλλο».

Στο τραπέζι του Γιάννη Μπουτάρη κάθονταν και η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος Λόλα Αντζελ. Πρόκειται για Ελληνοεβραία της Θεσσαλονίκης η οποία συνελήφθη στις 25 Μαρτίου του 1944 από Γερμανούς στρατιώτες και οδηγήθηκε με τα τρένα της φρίκης στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.

Η κ. Άντζελ, ζωντανό σύμβολο της ιστορίας της πόλης, πήρε το λόγο από τον Γιάννη Μπουτάρη και με παράπονο τόνισε στον κ. Κασσελάκη για τα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. «Όλα τα παιδιά μας είναι στο εξωτερικό. Χρειάζεται ένα σχέδιο για να γυρίσουν στην Ελλάδα» είπε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι θα πρέπει θεσμικά να το αντιμετωπίσει η Πολιτεία αυτό το πρόβλημα για να λυθεί μια και καλή.



Όλο η παρέα του Γιάννη Μπουτάρη του ευχήθηκε «καλή δύναμη και γερό στομάχι», με τον ίδιο να αντιδρά λέγοντας «γερό στομάχι έχω».
Σε διπλανό τραπέζι δειπνούσε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη και ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης και ο κ. Κασσελάκης τους χαιρέτισε και αυτούς.

Πηγαδάκι έστησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και με τον κριτικό κινηματογράφου Αλέξη Δερμεντζόγλου. Ο τελευταίος τον προσκάλεσε να προλογίσει μια ταινία της κινηματογραφικής λέσχης των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 στο Βακούρα με τον Στέφανο Κασσελάκη να υπόσχεται ότι θα έρχεται στο ιστορικό σινεμά στο Ναβαρίνο μια φορά το μήνα.

Στέφανος ΚασσελάκηςΓιάννης ΜπουτάρηςΘεσσαλονίκηειδήσεις τώρα