Τα κοκόρια του Αρβανίτη και η ευχή να μην γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ… Απόλλων

Τίμος Φακαλής

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά το σοκ όπως χαρακτήρισε της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Αρβανίτης.

«Υπάρχει μια αντάρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλύτης των εξελίξεων είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησής του στην ηγεσία του κόμματος, αφού εξελέγη από μια δημοκρατική διαδικασία» είπε ο κ. Αρβανίτης, προσθέτοντας ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ωριμότητα των στελεχών.

Τόνισε, παράλληλα με νόημα ότι υπάρχουν «κοκόρια» και από τις δύο μπάντες στον ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως και με δηλώσεις τους δημιουργούν τοξικό κλίμα.

Δεν θέλει όπως είπε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μια μικρομεσαία ομάδα όπως ο Απόλλων, αλλά να παραμείνει πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Για τον εαυτό του δήλωσε πως δε συμμετέχει σε καμιά εσωκομματική ομάδα και θεωρεί «αδιαπραγμάτευτο και αδιαμφισβήτητο» το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υποστήριξε ότι το κόμμα στις ευρωεκλογές πρέπει να κατέβει με ευρωπαϊκό πρόσημο και ατζέντα αναλύοντας τις μάχες που έδωσε το δικό του γραφείο και η ευρωαριστερά στην Βουλή τόσο για τα ζητήματα της τεχνητής νοημοσύνης, το προσφυγικό-μεταναστευτικό ή τα εργασιακά. Εκτίμησε επίσης πως τα εθνικά θέματα και η κλιματική κρίση επίσης θα μονοπωλήσουν την προεκλογική ατζέντα.

«Κορυφαία η μάχη των ευρωεκλογών. Και για την ευρωαριστερά και για τα πρόσωπα. Έχει μεγάλη σημασία και τον φορέα και το πρόσωπο που σταυρώνεις» σημείωσε μεταξύ άλλων με νόημα.

Στέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΚώστας ΑρβανίτηςΕυρωβουλή