Τα νεύρα του Πολάκη, η Ομπρέλα που δεν θέλει να πέσει αμαχητί και η Μενεγάκη που έχει ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μυστήριος

Καλημέρα σε όλους και όλες…

Μέχρι να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – γιατί είναι θέμα χρόνου πλέον να γίνει κι αυτό – το μόνο βέβαιο είναι ότι θα παράγει μπόλικο υλικό για στήλες όπως αυτή εδώ.. με λίγα λόγια και για να το πω κάπως άκομψα «μέχρι να φάμε κόλλυβα, θα τρώμε ψωμάκι».

Φαντάζομαι ότι οι σύντροφοι της νέας ηγεσίας δεν θα έχουν πρόβλημα να τα λέμε και λίγο πιο «τσουβαλάτα» μιας και ο ιδεολογικός και πολιτικός αρχηγός της Κουμουνδούρου συνηθίζει να μιλάει έξω από τα δόντια.  «Ο Γιώργος είναι ένας θεατρίνος» και άλλα παρόμοια έσουρε ο Παύλος Πολάκης – ανάμεσα σε δύο χειρουργεία, όπως μας ενημέρωσε – στον Γιώργο Σταθάκη για το άρθρο με το οποίο ανακοινώνει την αποχώρησή του καθώς «η Αριστερά δεν χωράει στο κόμμα του Κασσελάκη, του Παππά και του Πολάκη».  Ο βουλευτής Χανίων θυμήθηκε, μάλιστα, και την σύγκρουση που είχαν οι δύο τους προεκλογικά αναφορικά με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη. Τότε που, όπως όλοι θυμόμαστε, η κόντρα οδήγησε ουσιαστικά τον Πολάκη εκτός ψηφοδελτίων με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι έτοιμος να τον διαγράψει και τελικά να τον σώζει ο Νίκος Φίλης και οι Ομπρελαίοι.. ρε πώς τα φέρνει η ζωή!!!

Νεύρα βλέπω, πάντως, στον Πολάκη και ανησυχώ. Και παρά το γεγονός ότι κάτι φίλοι μου γιατροί με διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται περί εξαιρετικού επιστήμονα θα του συνιστούσα να είναι λίγο πιο ψύχραιμος, τουλάχιστον τις ώρες που επιτελεί το λειτούργημά του. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μην έχει και το άγχος ο ασθενής ότι ο χειρούργος του θα κάνει καμιά απροσεξία επειδή έχει τα νεύρα του με τον Σταθάκη.

Πάρτε κράνη για το Σαββατοκύριακο

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το Σαββατοκύριακο όσοι περνούν έξω από το President (εκεί θα γίνει η Κεντρική Επιτροπή) θα πρέπει να φοράνε κράνος. Αλλιώς ο κίνδυνος να φάνε καμιά ξώφαλτση είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Όπως μαθαίνω Ο President Kassel θα ήθελε να ακολουθήσει μια ηπιότερη τακτική απέναντι στην Ομπρέλα. Όχι γιατί τους θέλει μέσα αλλά επειδή πιστεύει ότι καλό είναι το διαζύγιο να είναι βελούδινο. Οι «πολάκηδες» όμως τον τραβάνε από το μανίκι και είναι βέβαιο ότι πολιτικά το ζήτημα των διαγραφών θα μπει. Εκεί θα γίνει, λοιπόν, η μεγάλη σύγκρουση. Και επειδή η Αριστερά δεν μας έχει συνηθίσει σε αναίμακτες διασπάσεις, προβλέπω ότι… θα χυθεί αίμα.

Θα την δώσουν την μάχη οι Ομπρέλες

Και οι Ομπρελαίοι, πάντως, δεν θέλουν να φύγουν αμαχητί και είναι πρόθυμοι να διατηρήσουν τη σύγκρουση σε υψηλούς τόνους. Να το κάνουν «κούγκι» που έλεγε και ένας παλιός τους σύμμαχος. Άλλωστε, ακόμα και την τελευταία στιγμή φαίνεται να δίνουν την μάχη των εντυπώσεων. Αλλιώς δεν εξηγείται η κίνηση της – ελεγχόμενης από αυτούς – Νομαρχιακής Επιτροπής Βορείων Προαστείων να ζητήσει την παραπομπή της κασελακικιάς Έλενας Ακρίτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας γιατί «ψήφισε Δεξιό Δήμαρχο».

Πάντως και στην Ομπρέλα μαθαίνω ότι έχουν θεματάκια… Έβλεπα για παράδειγμα την εκδήλωση της Δευτέρας και είμαι βέβαιος ότι κανείς από τους πρωτοκλασσάτους δεν ενθουσιάστηκε με κάτι παρεμβάσεις που έλεγαν να γίνει κατάληψη των γραφείων για να φύγει ο Κασσελάκης ή με μια άλλη κυρία που έβαλε σε δημοπρασία ένα τεύχος της Εποχής προκειμένου να μαζευτούν λεφτά. Το κυριότερο, όμως, βλέπω να υπάρχει μια δυσφορία και για την Σία Αναγνωστοπούλου η οποία, όπως μαθαίνω, ήταν αρχικά αναφανδόν υπέρ της άμεσης αποχώρησης από το κόμμα αλλά τώρα φαίνεται ότι έκανε δεύτερες σκέψεις και θέλει να δοθεί η μάχη εντός.  

Η Μενεγάκη έχει ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά το γεγονός ότι κάτι πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το 70% των πολιτών δηλώνουν αδιάφοροι για τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ βλέπω ότι το θέμα «πουλάει». Μέχρι και σε τηλεοπτικές εκπομπές συζητούν για τον Κασσελάκη. Έβλεπα για παράδειγμα προχθές στο 2night Show του Αρναούτογλου τον ηθοποιό Χάρη Σώζο, ο οποίος έχει και μια σχέση με το αντικείμενο ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στα διάφορα που είπε για την Αριστερά έριξε και την ατακάρα: «Και τη Μενεγάκη να έβαζαν υποψήφια στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έβγαινε», είπε ο Ζώζος εννοώντας ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη για ανανέωση. Εγώ να πω ότι δεν ξέρω αν θα έβγαινε αλλά σίγουρα ο Νίκος ο Καρανίκας που είναι δηλωμένος φαν της θα την ψήφιζε.

Ο Ανδρουλάκης δεν ενθουσιάζεται με τους χειρισμούς Δούκα στα Εξάρχεια

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας ήταν ένας από τους πρώτους που αντέδρασε στο κόψιμο δέντρων στα Εξάρχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του βουλευτή του κόμματος, Νάσου Ηλιόπουλου που βρέθηκε στο σημείο, εξέφρασε την αντίθεσή του. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, επισήμως επέλεξε να αφήσει το θέμα να… περάσει  ενώ, μέχρι χθες στην κόντρα που άνοιξε ο κ. Δούκας με τον Άδωνι Γεωργιάδη η Χαριλάου Τρικούπη δεν πήρε… θέση. Κι όλα αυτά τη στιγμή που την επόμενη Πέμπτη ο Χ. Δούκας θα περάσει την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου.  Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι έχει προηγηθεί από καιρό «μυστική» συνάντηση  με τον Ν. Ανδρουλάκη (στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη), με τους δύο να τα λένε δίχως την παρουσία τρίτων… Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ανδρουλάκης δεν ενθουσιάζεται με τους χειρισμούς Δούκα στο συγκεκριμένο θέμα.

Καθημερινό το πήγαινε – έλα στο Μαξίμου

Να κλείσουμε με την κυβέρνηση στην οποία ασχολούνται πυρετωδώς με την κατάρτιση των ευρωψηφοδελτίων αλλά και την επιλογή του νέου Γραμματέα της ΝΔ. Στη δεύτερη θέση μαθαίνω ότι «κλείδωσε» γυναίκα. Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές, εκεί πρώτα θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός το εκλογικό σύστημα και μετά θα γίνουν οι τελικές επιλογές. Το μπες-βγες στο Μέγαρο Μαξίμου από διάφορους που βολιδοσκοπούν και βολιδοσκοπούνται, πάντως, είναι καθημερινό.

ΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΠαύλος ΠολάκηςΕλένη ΜενεγάκηΈλενα ΑκρίταΝίκος ΑνδρουλάκηςΣΥΡΙΖΑΧάρης Δούκας