Νίκος Παπανδρέου: Ο καλός Χριστιανός και ο καλός Πασοκτζής - «Γυρίστε στο Ορίτζιναλ»

Τίμος Φακαλής

«Γυρίστε πίσω στο Oρίτζιναλ όσοι φύγατε» προέτρεψε μέσω των φίλων ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλονίκη όσους λοξοκοίταξαν τα τελευταία χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παπανδρέου. Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φιλόθεου με τον οποίο διατηρεί προσωπικές σχέσεις και δεν έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί με φίλους του κόμματος αλλά και πράσινους αυτοδιοικητικούς.

«Σκεφτόμουν μετά την ενθρόνιση του Παναγιώτατου ποιος είναι καλός Χριστιανός. Καλός Χριστιανός είναι αυτός που ζει αυτό που πιστεύει, την καλοσύνη του Χριστού και καλός Πασοκτζής είναι αυτός που πιστεύει την καλοσύνη και την αρετή του Πασοκτζή» είπε ο κ. Παπανδρέου χαριτολογώντας για να σπάσει ο πάγος με τους παλιούς συντρόφους.

Στο μποέμικο καφέ Eden ζυμώθηκε με νέα στελέχη αλλά και φίλους του κόμματος- δηλώνοντας βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει πάλι όπως το ξέραμε. «Πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα και για να αλλάξει πρέπει να ρθει το ΠΑΣΟΚ. Θυμάμαι το ‘75 ήμασταν στο 15% αλλά η προοπτική ήταν το μπαμ, το 94. Έτσι και τώρα βλέπουμε το μέλλον». Κάλεσε, μάλιστα, τα στελέχη να δώσουν βαρύτητα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες διοργανώνοντας θεματικές ενότητες. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γκλαβίνας και ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη στην πόλη Δημήτρης Σαρηγιάννης.

Ο Νίκος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Γιάννη Μαγκριώτη στην Καλαμαριά αλλά και με δύο εκλεγμένους δημάρχους του πολεοδομικού
συγκροτήματος που προέρχονται από την Χαριλάου Τρικούπη, τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και την νέα δήμαρχο Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου.

Ο Ευρωβουλευτής άκουσε τους εκπρόσωπους της αρμενικής και της Ισραηλινής Κοινότητας ενώ δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα των πρώτων για εππιβολή κυρώσεων στο Αζερμπαϊτζάν από την ΕΕ.