Δημήτριος Παπαγεωργίου: Από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, διπλωματικός σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη

Newsroom

Ο πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου αποχωρεί από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και αναλαμβάνει διπλωματικός σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», ο κ. Παπαγεωργίου αναλαμβάνει το πόστο του διπλωματικού συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιστρέφοντας στην Αθήνα, μετά από 2,5 χρόνια στη Νέα Υόρκη.

Από το 2021 στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου τοποθετήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2021, με προϊστάμενο τον τότε γενικό πρόξενο, Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα, ενώ από το φθινόπωρο του 2022 συνεργάστηκε με το νυν γενικό πρόξενο, Ντίνο Κωνσταντίνου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, επίβλεψε το έργο των υπηρεσιών και τις συναλλαγές τους με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, ενώ είχε παρουσία σε εκδηλώσεις της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη και ευρύτερα την Τριπολιτειακή Περιοχή. Παράλληλα, συνέβαλε προκειμένου το Γενικό Προξενείο να ανταπεξέλθει στη διαδικασία της διπλής ψηφοφορίας για τις εθνικές εκλογές, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023, όταν και οι Έλληνες του εξωτερικού ψήφισαν για πρώτη φορά από τον τόπο κατοικίας τους.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, ο απερχόμενος πρόξενος διοργάνωσε μία κλειστή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους συναδέλφους του στο Γενικό Προξενείο, εκφράζοντας ευχαριστίες για τη συνεργασία τους.

Στέφανος Κασσελάκηςγενικό προξενείο Ελλάδαςπροξενείοειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ